Amenajari Interioare

Despre caracteristicile importante ale unui televizor Ultra HD / 4K si cum il alegi pe cel mai bun

Daca in urma cu cativa ani televizoarele capabile sa afiseze imagini la o rezolutie Ultra HD / 4K nu erau foarte atractive din cauza pretului ridicat, dar mai ales din lipsa de continut la aceasta rezolutie, in prezent lucrurile s-au schimbat radical.

In momentul de fata televizoarele Ultra HD nu doar ca au preturi mult mai accesibile, insa si continutul este unul mult mai bogat. Daca esti la curent cu ultimele noutati din televiziune, cel mai probabil stii deja ca a fost lansat inclusiv primul post de televiziune 4K romanesc. Iata asadar ca avem toate premisele de a ne putea bucura la maxim de un astfel de televizor. Mai trebuie doar sa stim cum sa il alegem pe cel care sa se potriveasca cel mai bine nevoilor noastre. Vom vorbi despre asta in continuare.

Trebuie spus chiar de la inceput ca o rezolutie Ultra HD isi va arata cu adevarat valoarea in momentul in care televizorul este unul cu diagonala mare. Nu prea o sa simti nicio diferenta intre un televizor Full HD si unul 4K daca ecranul are 80-100 de cm in diagonala. Indreapta-ti asadar atentia catre modelele cu ecrane care depasesc 120 cm. Nu exagera insa – asigura-te ca noul tau TV respecta proportiile adecvate dimensiunii pe care incaperea in care il vei folosi o are.

O alta caracteristica importanta a unui televizor 4K este tehnologia de redare fluida a scenelor de actiune. Se stie foarte bine ca LED-urile in trecut nu stateau foarte bine la acest capitol si scenele de actiune (fie ca vorbim de un film sau o competitie sportiva) derulate rapid sufereau la capitolul calitate din cauza unui blur deranjant. Producatorii au reusit sa mai atenueze acest aspect prin tehnologiile pe care le folosesc noile televizoare de pe piata.

Nu trebuie sa uitam nici de sistemul audio care trebuie sa fie capabil sa livreze sunete la o calitate inalta. Sistemul audio este important pentru ca ne ajuta sa ne bucuram de o experienta cinematografica completa.

 

Related posts

Baia poate deveni un spaţiu hi-tech – inteviu cu Florin Barabaş

Adina Meyers

Amenajare ultra-moderna intr-un penthouse bucurestean

Adina Meyers

Rafinament frantuzesc intr-un apartament de 35 metri patrati

Adina Meyers