Atunci când ne hotărâm să realizăm amenajarea unei locuințe ne gândim în primul rând la ce culori să alegem. Există atât de multe opțiuni, încât tot ceea ce trebuie să facem este să avem curajul să ne încredem în propria imaginație. Astfel, la finalul muncii întreprinse ne vom putea bucura de un design care ne va pune în evidență personalitatea.

Există câteva culori care, fără vreun motiv întemeiat, creează sentimentul de spaimă atunci când vine vorba despre utilizarea lor în aranjarea unei camere. Printre acestea se numără și rozul, asociat adeseori cu feminitatea excesivă și cu prea multe dulcegării. De aceea, mulți îl evită.

Dar această culoare are și alte semnificații. Poporul japonez asociază rozul cu sosirea primăverii, cu înflorirea cireșilor. Să nu uităm nici de bomboanele roz fondant care reprezintă un desert delicios. Așadar, putem folosi cu încredere rozul în decorarea unei încăperi.

Din fericire, ca și în cazul turcoazului, există nenumărate posibilități de utilizare ale diverselor nuanțe de roz care vor contribui la scoaterea oricărei idei de amenajare din anonimat. Așadar, de exemplu, adăugarea unui element roz într-un spațiu care se încadrează în stilul industrial, un stil masculin, este o soluție foarte bună.

Puteți merge și pe un total look, cu piese de mobilier și accesorii  în aceeași culoare, sau dacă nu sunteți foarte îndrăzneți, punctați cu accente subtile: o pernă din material textil cu imprimeuri vegetale  sau una cu aspect împletit într-o combinație de nuanțe ce se asortează perfect împreună: roz, alb și gri închis.

Rozul se potrivește perfect și într-un cadru cu decor minimalist: un look all white cu mobilier în aceeași nuanță, contrastat doar de piese din lemn masiv și un fotoliu modern roz. Combinația de lemn natur în nuanțe calde – de exemplu, cireș – și roz pal este foarte reușită; poate fi interpretată în diverse variante: o consolă, scaun pentru dining cu tapițerie roz și picioare din lemn natur sau o combinație de scaune tapițate în roz pal și o masă de dining din lemn masiv. Nu uitați de corpurile de iluminat – cu forme organice, fluide și nuanțe de roz cald. Acestea vor difuza o lumină caldă în încăpere.

Indiferent de varianta de design pentru care vei opta, un simplu element roz va oferi rafinament și eleganță întregii tale locuințe.

Sursă foto: http://www.bonami.ro

 

 

 

 

 

Related posts

Aspiratorul Singer® VC 2410 White – putere si design la superlativ

Adina Meyers

A II-a casa din Romania ce utilizeaza caldura din sol

Adina Meyers

Ție ți se potrivește stilul minimalist?

Adina Meyers