Practic

Decoruri inspirate de primavara chiar la tine acasa

Primavara este cu siguranta anotimpul preferat de multi dintre noi, iar asta pentru ca el ne ofera unele dintre cele mai placute senzatii datorate faptului ca totul in jurul nostru renaste. Pomii incep sa inverzeasca timid, gardurile vii la fel, florile infloresc, pasarile isi fac din nou auzit glasul, iar per total noi ne vom simti mai plini de energie.

Acest anotimp este de asemenea si unul al schimbarilor. Unul in care facem trecerea la anotimpul cald, lasand in urma frigul si zilele innorate. De ce sa nu incercam insa si o improspatare a decorului casei noastre? Sunt foarte multe modalitati prin care putem face acest lucru. De-a lungul timpului au fost realizate mai multe studii in urma carora a rezultat ca oamenii sunt mult mai deschisi la schimbari de decor in aceasta perioada, asadar de ce sa nu profitam la maxim de pe urma ei.

Cu totii suntem obisnuiti ca in perioada iernii sa ne impodobim festiv casa. De ce sa nu facem acelasi lucru si in ceea ce priveste celelalte anotimpuri? Sunt destule persoane care fac acest lucru, iar cu toate cu care am vorbit noi se pare ca asta le face sa fie mai fericite si mai pline de viata deoarece in acest fel este alungata monotonia. Nu iti face griji, nu ai nevoie de un buget foarte mare pentru a redecora la fiecare cateva luni locuinta, iar asta pentru ca micile schimbari sunt cele care fac diferenta. In continuarea articolului iti vom propune cateva decoruri de primavara care sa te ajute sa te pregatesti pentru momentul in care totul in jurul nostru renaste.

Primul nostru sfat este legat de schimbarea cromaticii. Opteaza pentru niste culori fresh, vii, care sa te duca cu gandul la acest anotimp atat de frumos. Ele iti vor umple de lumina locuinta, iar pe tine te vor umple de energie si buna dispozitie. O idee buna este sa iti indrepti atentia catre culorile „citrice”, iar acest lucru il poti face cu ajutorul unor perne, covoare si vase colorate. Imprimeurile grafice sunt si ele de un real ajutor aici. Lenjeriile de pat de asemenea ne vor ajuta sa aducem un strop de culoare in orice incapere, dar in special in dormitoare.

Daca nu avem foarte mult timp la dispozitie pentru redecorari, putem sa aducem primavara la noi in casa prin simpla apelare la o decoratiune centrata pe flori si fructe. In comert putem gasi foarte multe ornamente de primvara interesante, care cu siguranta iti vor face cu ochiul. Ghivecele cu flori de primavara sunt si ele de un real ajutor aici. Florile sunt, pana la urma, cele mai simple si mai frumoase elemente care pot face parte din decorul unei case, asadar de ce sa nu profiti la maxim de pe urma lor?

Urmatorul pas pe care tu trebuie sa il faci este sa scapi de draperiile groase care aveau rolul sa tina frigul la distanta. Lasa soarele sa iti inunde incaperea cu lumina sa. Perdelele simple si subtiri vor crea senzatia de incapere aerisita si spatioasa. Paturile foarte groase si blanurile trebuie sa dispara si ele din decor, din moment ce nu vei mai avea nevoie de ele in aceasta perioada a anului.

Related posts

Idei pentru un dormitor confortabil si primitor

Adina Meyers

Filtrele pentru apă potabilă: beneficii pentru sănătate

Adina Meyers

Secretul unei bucatarii rafinate: blatul din granit natural

Adina Meyers