Cand rasfoim o revista a carei specialitate este design-ul de interior sau cand navigam pe internet in cautare de interioare care sa ne inspire, observam ca totul in aceste imagini arata impecabil. Dar pentru a arata in acest fel, decoratorii si designerii urmeaza cateva reguli de baza, pe care daca le cunosti, vei intelege ce pasi trebuie sa urmezi pentru a-ti decora casa asemenea unui profesionist.

Am sa acord atentie in acest articol felului in care poti decora masuta de cafea din living. Atunci cand alegi obiectele decorative pentru aceasta piesa de mobilier, trebuie sa iei in considerare inaltimea, forma si textura acestor obiecte si felul in care le grupezi in asa fel incat sa obtii un echilibru. In acest scop, este simplu de urmat regula celor 3. Mai exact, alegi 3 obiecte pe care le aranjezi intr-u singur grup sau alegi mai multe obiecte pe care le dispui sub forma a trei grupe diferite. Nu este necesar sa te limitezi la numarul 3, ideea este sa alegi un numar impar pentru aranjamentul tau.

 Pentru a evita obtinerea unui decor monoton, incearca sa variezi inaltimea obiectelor alese de tine. Mai exact, aranjamentul tau  poate fi format din doua obiecte de inaltimi apropiate sau identice si un al treilea obiect vizibil mai mic sau mai mare. Variatie poti obtine si prin alaturarea unor obiecte de forme diferite, ca de exemplu o vaza bombata si doua sfesnice lungi si subtiri, sau de obiecte a caror textura difera ( suprafata fina / suprafata dura, lucios / mat ).

Cu ajutorul unor obiecte a caror forme nu se desfasoara pe plan orizontal ( cartile, tavile, cutiile ) sau vertical ( vaze, sfesnice ), poti crea diversitate pentru aranjametul tau. Alege in acest scop obiecte decorative sub forma de sfera, stea, figurine cu animale, sculpturi sau plante cu care sa spargi monotonia unui aranjament linear.

Este recomandat ca pe o masuta de cafea, obiectele decorative sa fie grupate pe o tava sau un suport de alt fel ( o cutie, o carte, o revista ), obtinandu-se astfel senzatia de ordine. Un alt plus al acestei dispuneri consta in faptul ca aranjamentul este inlaturat cu usurinta de pe masa in cazul in care intentionezi sa servesti ceva pe aceasta. 

In cazul in care masuta ta de cafea este pe doua nivele, incearca sa nu ignori zona inferioara a acesteia atunci cand alegi obiectele decorative.

Autor: Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

Telefon: 0747.666.473

Sursa foto: www.pinterest.com

           

Related posts

O locuinţă pentru două generaţii

Adina Meyers

Mobilier pentru copii inspirat din povesti

Adina Meyers

Tefal Ingenio – Ingenios de schimbător

Adina Meyers