Home

Decorarea locuintei pentru sarbatorile de iarna – cateva idei usor de pus in practica

Sarbatorile de iarna vor bate in curand la usa, iar cu acest prilej putem sa ne punem la lucru imaginatia astfel incat sa decoram locuinta in ton cu aceasta perioada atat de iubita de noi toti.

Amenajarea locuintei noastre in ton cu sarbatorile de iarna ne poate ajuta foarte mult sa avem o stare placuta, sa fim multumiti cu noi insine si sa fim mai fericiti. Asadar noi iti recomandam sa faci si tu asta, chiar daca in trecut obisnuiai sa ignori acest aspect (poate din comoditate sau lipsa de inspiratie).

Nu conteaza daca stai intr-un apartament micut si ai un spatiu limitat. Ai o gramada de posibilitati la dispozitie. Trebuie doar sa stii sa le alegi pe cele care se potrivesc cel mai bine stilului tau. Vom incerca in articolul de azi sa iti oferim cateva idei interesante de amenajare a locuintei tale pentru sarbatorile de iarna.

Un prim lucru pe care il poti face este sa te joci cu luminile. Practic, un sfat care poate fi aplicat de oricine este „foloseste lumini peste tot unde este posibil”. Luminitele de Craciun pot fi peste tot prin locuinta noastra. Poti, de exemplu, sa le pui in jurul geamurilor, astfel incat sa se creeze un efect de rama luminoasa. O alta optiune este sa atarnam luminitele de tavan, dintr-o parte in alta a camerei (efectul va fi cu siguranta unul placut ochiului).

Un strop de culoare nu strica niciodata, mai ales in perioada Craciunului. Daca in locuinta ta predomina o paleta de culori neutre ori ai ales stilul monocrom, atunci faptul ca introduci in decor culorile puternice, vibrante, specifice sarbatorilor de iarna va avea un impact interesant, placut ochiului. Elementele de decor de culoare rosie sunt cele mai intalnite, iar ele ne introduc pe deplin in atmosfera specifica.

Ca elemente de decor poti folosi inclusiv cutiile de cadouri. Ele vor aduce o contributie semnificativa la crearea unei atmosfere de sarbatoare. Aceste cutii de cadouri pot fi unele in culori neutre sau le putem folosi, dupa cum am spus mai sus, pentru a aduce un strop de culoare apeland la rosu, alb sau albastru.

Craciunul nu inseamna doar impact vizual, ci si olfactiv. Pentru a intra si mai mult in atmosfera specifica sarbatorilor de iarna stimularea simtului olfactiv poate juca un rol important, asadar trebuie neaparat sa introducem acest aspect in incercarile noastre de amenajare a locuintei. Mirosul de scortisoara, de portocala sau de brad este usor de obtinut – putem chiar cumpara spray-uri speciale care ofera mirosul specific craciunului, insa sfatul nostru este sa apelezi direct la sursele naturale, pentru ca ele cu siguranta ne vor face simturile sa tresalte.

Am tot repetat de cateva ori pe parcursul acestui articol ca alegerea unor culori vibrante este o optiune buna de luat in considerare. Insa la fel de bine putem opta si pentru a amenaja locuinta in alb si negru. Un design monocrom poate reprezenta o gura de aer proaspat, iar asta pentru ca putem sa ne jucam cu diferitele tonuri de alb si negru pentru a obtine un decor de poveste, modern, dar in acelasi timp clasic si elegant.

Related posts

Șemineul – un accesoriu decorativ care oferă eleganță oricărui stil de amenajare

Adina Meyers

A home and a studio for a sculptor

Adina Meyers

The Sketch collection – wall lamps with a structural contour

Adina Meyers