LifeStyle

DecoBox: artă și design în forme și culori îndrăznețe

Un nou tip de artă a apărut în București, exprimată prin tablouri și obiecte de design interior ce impresionează prin culori și forme îndrăznețe. Este vorba despre DecoBox, atelierul care creează mozaicuri tridimensionale din lemn colorat în cele mai vii nuanțe.

Am stat de vorbă cu designerul Liliana Stoica, cea care a dat viață acestui tip de artă în România, pentru a afla mai multe despre creațiile sale.

Spune-ne câteva lucruri despre DecoBox! 

Liliana Stoica: DecoBox este primul brand de design 100% românesc care realizează tablouri de tip mozaic 3D din lemn în cele mai îndrăznețe culori, nu degeaba avem motto-ul „Life in BOLD colors!”

 De ce în BOLD colors?

Deoarece DecoBox pune pe primul loc exprimarea personală, acel sentiment pe care îl ai atunci când îți place un lucru cu adevărat și nu îți este frică să îl arăți și altora pentru că se potrivește de minune cu personalitatea ta. Asta reprezintă culorile BOLD, curajul de a te întreba cine ești și de a trăi clipa!

Cum arată o zi în atelierul Deco Box?

De obicei, dedic prima parte a zilei activităților de business, urmând că în a doua jumătate să laș locul imaginației și desenului. Atât partea creativă, munca din atelier, cât și partea ce ține de strategie de business sunt la fel de importante în calitate de antreprenor. Diferența dintre a avea un job și a fi un antreprenor este aceea că două din valorile fundamentale, libertatea și responsabilitatea, se intensifică în egală măsură. Pe de-o parte înveți că meriți să îți petreci timpul după bunul tău plac, pe de altă parte conștientizezi că ești deplin responsabil pentru a acționa astfel încât să îți permiți această libertate.

Spune-ne despre ultima colecție, povestește-ne te rog despre stilul acesteia!

Stilul a rămas BOLD, adică foarte colorat și effervescent, făcut să evidențieze latura extrovertită a culorilor. În ultima colecție se regăsesc tablouri și tablouri-ceas 3D făcute din lemn, de tip mozaic, alcătuite din multe forme geometrice.   

Am modificat și dimensiunea acestora, doar suntem BOLD, și am cutezat spre dimensiuni mult mai mari. Stilul abstract al creațiilor mele apare ca urmare a poveștii individuale pe care încerc să o ofer fiecărui tablou, dar mai important ca orice este interpretarea celui care le privește și pe care le simte într-un mod specific.

Unde ai găsit inspirația să le creezi?

Iubesc natura și încerc să fiu prezentă la fiecare răsărit și apus de soare, să privesc oamenii mereu altfel și să încerc să văd tot ce au mai frumos toate aceste elemente pentru ca apoi să le pot integra în arta mea.

Cui se adresează aceste creații?

Ne adresăm persoanelor nonconformiste, extrovertite , care vor ceva mai mult decât un simplu spațiu de birou sau o simplă cameră acasă, publicul nostru este reprezentat de oamenii care știu ce vor și se mândresc cu acest lucru fără să le fie frică să îl arate. Oamenii care sunt în căutarea unui moment de fericire și relaxare, cei care vor să își afirme personalitatea prin stilul BOLD.

Care au fost obstacolele de care te-ai lovit de-a lungul timpului la Deco Box? Și cum ai trecut peste ele?

Cred că cel mai mare obstacol de care m-am lovit și care m-a ținut pe loc mult timp a fost frica. Cât despre cum am trecut peste obstacole, este încă un work în progress pentru că nu am găsit încă remediul, doar am găsit pașii pe care să îi fac pentru a putea depăși orice moment care doar pare imposibil de trecut.

Ai avut cereri și din străinătate pentru creațiile tale?

Mediul online favorizează artiștii să își facă lucrările cunoscute în toată lumea, astfel printre primii clienți au fost persoane din New York, Dubai și încet, încet bifez și harta Europei. Principalele piețe pentru arta noastra sunt Statele Unite și Canada, dar și țări mai exotice ca Malaezia și Emiratele Arabe. În România sunt apreciate mai mult obiectele, dar observ că deschiderea pentru arta propusă de noi, tablouri 3D mozaicate, crește.

Unde putem găsi creațiile DecoBox?

Lucrările se vând foarte repede, chiar m-am bucurat că am reușit să fac o nouă colecție pentru că în general avem foarte multe comenzi. De asemenea, acum că se apropie luna decembrie vom prelua din ce în ce mai puține comenzi, avem totuși o capacitate limitată de realizare a acestora. Momentan termenul de livrare este de maximum trei săptămâni, iar toate obiectele pot fi văzute pe Facebook Deco Box, iar în curând și pe site-ul deco-box.ro

Pot fi personalizate aceste obiecte?

Fiecare are stilul lui personal de exprimare, iar acest lucru nu trebuie să fie un impediment atunci când vrei să-ți decorezi casa, DecoBox vine în ajutorul acestor persoane care vor să-și pună amprenta asupra unui loc și personalizează comenzile după nevoile clienților. Atât timp cât aceștia nu renunță la culorile BOLD!

Related posts

Dolorgiet® Gel Analgezic – Pentru tratamentul durerilor musculare sau articulare acute!

Adina Meyers

Prosoape de hartie si alte consumabile de hartie pentru pastrarea igienei

Adina Meyers

Gealan anunta rezultatele pentru anul curent, dar si proiectiile pentru anul 2010

Adina Meyers