Amenajari Exterioare Balcon si terasa

De ce este important covorul pentru baie si cum alegi unul potrivit

Baia este locul in care ne petrecem destul de mult timp, daca stam sa ne gandim bine. Asadar, de ce sa nu ne bucuram de cel mai bun confort. Vorbim insa de o incapere cu un „climat” special, in sensul ca aici umiditatea tinde sa aiba mereu un nivel ridicat, asadar trebuie sa tinem cont de acest aspect.

Despre ce vom discuta in cadrul articolului de astazi? Despre cum alegem un covor pentru baie potrivit pentru baia noastra. Sunt destul de multe persoane care considera o astfel de alegere inutita, iar asta pentru ca e destul de greu sa intretii un covor pe care il vei amplasa intr-o incapere cu un nivel foarte ridicat al umiditatii. Daca nu suntem atenti la ce model de covor alegem sunt sanse foarte mari sa ne confruntam cu probleme legate de aparitia mucegaiului. Daca insa scoatem banii din buzunar pentru un produs de calitate, atunci avantajele de care ne vom bucura vor fi unele multiple.

La ce ne referim mai exact atunci cand vorbim de avantaje? In primul rand, avand un covoras in baie, ne vom putea bucura de o siguranta mult mai mare atunci cand iesim din cabina de dus sau din cada. De ce? Pentru ca scad foarte mult sansele de a ne accidenta alunecand pe gresie. In plus, in timpul iernii si a zilelor friguroase ale celorlalte anotimpuri, nici nu vom simti gresia rece, care creaza un disconfort in special atunci cand am terminat un dus foarte fierbinte. Nu trebuie sa uitam nici rolul decorativ pe care un astfel de covoras de baie il are, mai ales daca stim cum sa il asortam cu stilul baii.

Dupa cum se poate observa, numarul avantajelor este net superior celui al dezavantajelor. Practic singurul dezavantaj este legat de aparitia mucegaiului si deteriorarea covorului datorita nivelului de umiditate ridicat. Dar acest lucru poate fi cu foarte mare usurinta evitat, daca stim cum sa alegem covorasul potrivit, care sa fie creat special pentru a fi folosit in baie. Nici nu necesita foarte mari batai de cap, iar asta pentru ca sunt niste reguli simple de care trebuie sa tii cont.

In primul rand, noi nu recomandam sa alegi un covor mare, care sa acopere intreaga baie. Cel mai bine este ca atentia ta sa se indrepte catre acele covorase de mici dimensiuni, care vin si in diferite forme (de exemplu sunt ovale, patrate, dreptunghiulare si asa mai departe). In magazinele din Romania gasesti foarte multe seturi de covorase de baie, iar noi pe acestea le si recomandam.

In al doilea rand, recomandam sa te uiti cu atentie la materialul din care sunt fabricate covoarele. Desi multi le considera pe cele din materiale naturale mult mai bune, pentru baie noi consideram ca cel mai bine este sa iti indrepti atentia catre materialele sintetice. De ce? Pentru ca sunt mult mai usor de intretinut, iar aceste materiale vin cu avantajul ca se usuca mult mai repede. In plus, in categoria materialelor sintetice intra si cele care sunt impermeabile, respectiv cele care absorb foarte bine apa.

Pe final mai trebuie sa oferim un sfat important. Care? Tine cont de faptul ca un covoras va fi folosit doar pentru acele „puncte cheie” din baia ta. Adica langa vasul de toaleta sau chiuveta, ori langa cabina de dus / cada.

Related posts

Famous Roses aduce eleganta si bunul gust la tine in gradina!

Adina Meyers

Se poarta baile cu personalitate!

Adina Meyers

Trucuri pentru o bucătărie veselă

Adina Meyers