Odihna este importanta pentru organismul nostru, un somn odihnitor fiind absolut necesar pentru ca functiile corpului sa functioneze in parametri optimi. Din pacate in prezent tot mai multe persoana ignora acest aspect, sau daca nu o fac, nu sunt capabile sa se odihneasca suficient de bine. De ce? Un principal motiv poate fi reprezentat de proasta alegere a lenjeriei de pat.

Desi nu pare, alegerea corecta a lenjeriei de pat este foarte importanta. Mai ales in timpul sezonului cald, atunci cand trebuie neaparat sa ne indreptam atentia catre o lenjerie care sa permita corpului sa „respire” si sa nu favorizeze aparitia transpiratiei. Importanta lenjeirie de pat creste si mai mult atunci cand facem parte din categoria persoanelor carora le place sa doarma cat mai sumar imbracati, situatie in care pielea noastra intra in contact direct cu aceasta.

Cum stii ca ai ales cea mai buna lenjerie de pat pentru tine? In primul rand trebuie sa te gandesti daca ai sau nu pielea sensibila la anumite materiale. Deci primul lucru pe care tu trebuie sa il faci este sa te uiti la care este materialul din care sunt fabricate lenjeriile de pat. Nu doar daca ai pielea sensibila conteaza mult acest aspect, ci si in cazul copiilor. Cel mai sigur este sa iti indrepti atentia catre materialele naturale, asadar cea mai buna lenjerie este cea din bumbac, matase sau… bambus.

Destul de recent aparut si in preferintele romanilor, bambusul ca material pentru lenjeria de pat vine cu o serie de proprietati care ajuta pielea, mai ales daca sufera de pe urma dermatitei sau eczemelor. De ce? Pentru ca acest material este unul care vine cu proprietati antibacteriene si hipoalergenice. Se realizeaza si o reglare termica, ceea ce inseamna ca pielea noastra va respira si va fi evitata supraincalzirea. Deci tu nu vei transpira.

Un material foarte apreciat de multe persoane este bumbacul. Acesta permite miscarea aerului si deci nu vom traspira nici in timpul celor mai calduroase nopti de vara. Lenjeria de pat din bumbac aduce avantaje si in timpul iernii, iar asta pentru ca mentine caldura, in timp ce vara ofera o senzatie de racoare. Matasea se numara si ea printre materialele care ne ajuta sa avem un somn odihnitor daca optam pentru o astfel de lenjerie.

Dupa ce te-ai hotarat care va fi materialul cel mai potrivit pentru tine, urmeaza sa te gandesti la care sunt dimensiunile patului. Asta pentru ca va trebui sa alegi lenjeria de pat tinand cont de acest aspect. Mai exact, trebuie sa te asiguri ca o parte a cearsafului intra perfect sub saltea, astfel incat sa se realizeze o buna fixare a acestuia, care sa nu ii permita sa se miste foarte mult si sa se mototoleasca. Calitatea somnului va fi afectata daca acest lucru se va intampla.

Lenjeria de pat are si un important rol decorativ, asadar trebuie sa te ghidezi si dupa culoarea pe care aceasta o va avea. Cel mai bine este ca tu sa optezi pentru combinatii de alb si tonuri neutre, precum este bejul sau un maro mai deschis.

Related posts

In stilul tinerilor

Adina Meyers

Aparate electrocasnice care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie

Adina Meyers

In Bucuresti: apartament de 52 de mp decorat in stil vintage

Adina Meyers