LifeStyle

Curățenia și igiena în școli și grădinițe

Curățenia și igiena sunt extrem de importante, în special când vine vorba de școli, grădinițe, locuri de joacă și alte spații pentru defășurarea activităților pentru copii. Cei mici au organismul mult mai sensibil decât adulții și sunt mult mai ușor afectați de microbi, de aceea trebuie acordată o atenție sporită în ceea ce privește curățenia și igiena în prezența lor. Este deci foarte important ca spațiile în care trăiesc și se joacă copiii să fie foarte bine curățate și dezinfectate cu produse profesioanale, de cea mai bună calitate. În plus, atât părinții cât și copiii trebuie să fie foarte bine informați și educați cu privire la importanța curățeniei pentru sănătate.

Clădirile în care iși desfășoară activitatea o grădiniță sau o școala trebuie întreținute corespunzător cu produse și articole pentru menținerea curățeniei și a igienei. Acestea trebuie să fie bune calitativ și profesionale, începând de la covorașele de intrare, până la mașinile profesionale de curățenie. Toate acestea pot fi achiziționate de la Sanito.ro, de unde se pot achiziționa articole pentru curățenie și igienă, atât în game profesionale, de lux, cât și economice. Sanito.ro este dedicat soluțiilor complete și intelgente de igienizare și curățare a spațiilor și aduce pe piață produse extrem de variate și profesionale, dedicate oricărui tip de spațiu, afacere, instituție publică sau centru comercial:

 

  • Covorase profesionale
  • Capace de toaletă cu folie igienică
  • Dispensere și dozatoare
  • Consumabile hârtie
  • Uscătoare pentru mâini
  • Săpunuri lichide, spumă și cremă și dezinfectanți pentru mâini
  • Odorizante pentru cameră
  • Detergenți profesionali și produse pentru curățenie
  • Coșuri gunoi
  • Aspiratoare și mașini pentru curățenie
  • Echipamente pentru persoane cu dizabilități

 

Pe lângă toate produsele pentru curățarea și igienizarea spațiilor, esențial pentru cei mic este să aibă o igienizare corectă a mâinilor. Mâinile au un rol important în răspândirea microorganismelor și a bolilor, de aceea este important să le spălăm și să le igienizăm cât mai bine. Până la 80% din bolile infecțioase se transmit, conform World Health Organisation (WHO), prin mâini. Astfel, datorită numărului mare de microorganisme tranzitorii ce se găsesc pe mâini, dezinfecția igienică reprezintă cea mai importanta măsura pentru reducerea încărcăturii microbiene. Aceasta se face dupa spălarea și uscarea prealabilă (daca mâinile sunt vizibil murdare), cu o cantitate de dezinfectant necesară. In acest sens, cele mai recomandate produse sunt gamele profesionale de dezinfectanti profesionali pentru igienizarea corectă a mâinilor.

Spălatul regulat și temeinic al mâinilor este esențial pentru păstrarea sănătății. În mod special după fiecare utilizare a toaletei, înainte și dupa masă precum și după contactul cu animalele, jucăriile, băncile din școli și alte elemente favorabile dezvoltării bacteriilor.

 

Mai mult decât atât, studiile arată ca mâinile ude transferă de 1.000 de ori mai multe bacterii de pe o suprafață pe alta, decât mâinile uscate. Pentru a evita răspândirea microbilor, cele mai eficiente produse de unica folosință sunt prosoapele din hârtie sau rolele din hârtie.

Sănătatea și menținerea unui sistem imunitar puternic sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos, mai ales când vorbim de perioade atât de importante de dezvoltare din viața copiilor. De aceea, este trebui să ținem cont de normele de igienă necesare oricărui spațiu cu care interacționăm și să folosim produse de cea mai înaltă calitate.

Related posts

De ce să purtăm dresuri vara?

Adina Meyers

Ayurveda: Ai tenul Vata, Pitta sau Kapha? Află aici!

Adina Meyers

Oamenii diferiti dorm diferit

Adina Meyers