Amenajari Interioare

Cuptorul cu microunde – un aparat elecrocasnic la moda

Cuptorul cu microunde este din ce in ce mai util in bucatarie. Este rapid si comod de folosit. Pe piata gasesti mai multe modele, asa ca nu te grabi cand mergi la cumparaturi. Acest aparat trebuie sa fie potrivit pentru nevoile tale, dar sa se integreze foarte bine si in stilul de amenajare pe care l-ai ales pentru bucataria ta.
 
Cum se foloseste?

Este indicat ca alimentele sa fie puse in vase de ceramica, sticla, portelan sau plastic. Evitati folosirea vaselor din aluminiu si inox! Nu uitati sa scoateti tacamurile din farfurie inainte de a folosi cuptorul.

Carnea si legumele se taie in bucati egale pentru a se incalzi uniform.

Inlatura oasele mai mari din bucatile de carne pentru a nu impiedica incalzirea preparatului in zona respectiva.

Intretinere

Cuptorul cu microunde este usor de intretinut. Se poate curata cu detergent de vase sau cu solutii pentru aparate frigorifice. Daca prezinta pete greu de scos, este recomandat sa se puna in cuptor o cana cu apa pe care sa o lasi sa fiarba cateva minute. Vaporii degajati inmoaie grasimile. Mirosurile neplacute se indeparteaza cu otet. Asaza in interiorul cuptorului o cana cu otet si las-o acolo cel putin o noapte. Atentie! Cat timp cana cu otet se afla in interior, nu porniti cuptorul cu microunde.

Sugestie

Daca nu doresti sa prepari mancare, ci doar sa o incalzesti, nu-ti este necesar un cuptor cu convectie. Cuptoarele ce au aceasta functie integrata sunt considerate performante, iar pretul de achizitie mai ridicat.

Related posts

De ce să achiziționezi o mașină de făcut pâine

Adina Meyers

Cum să folosești pouf-ul în designul interior

Adina Meyers

Apartament pentru un singur locatar

Adina Meyers