Practic

Cum transformi o casa veche intr-o casa noua si confortabila

O casa noua si confortabila este o dorinta a multor persoane. Dar, din pacate, nu multe dintre acestea reusesc sa obtina acest rezultat, din cauza ca se lasa influentati de superficialitatea lucrurilor si nu de functionalitatea acestora. Multe dintre produsele prezentate nu se potrivesc cu nevoile casei si chiar cu stilul lor, ajungand sa devina chiar epave esuate intr-un colt al camerei.

Daca un fotoliu este colorat si pare confortabil, din cauza marimii mari, nu inseamna ca se si potriveste cu livingul tau mic si inghesuit. De asemenea, nu te avanta sa cumperi mobila si decoratiuni interioare, daca locuinta ta nu este complet functionala.

 

Sfaturi de transformare de la 0 a unei case vechi

Iata cum sa iti transformi locuinta in cea mai de pret comoara:

  1. Porneste tot timpul de la baza – o casa care are crapaturi, fisuri in perete, defectiuni la intrerupatoare si becuri nefunctionale nu va fi niciodata confortabila si frumoasa. Repara toate defectiunile pe care le sesizezi in exterior, dar si in interior.

  2. Scapa de igrasia si mucegaiul provocat de umezeala prezenta in casa. Sunt pe piata solutii de curatare, care te vor ajuta sa indepartezi eficient fiecare pata de murdarie. Cu cat le omiti mai mult, cu atat acestea se vor raspandi mai mult si vor produce daune materiale sau chiar probleme de sanatate.

  3. Porneste in cautarea mobilei uzate si nefunctionale. Este foarte probabil ca mobila veche sa aiba sertare defecte, usi care nu se mai inchid. Trebuie sa repari defectiunile sau sa inlocuiesti mobila veche cu o mobila noua.

  4. Schimba parchetul, gresiai si faianta uzata. Cu cat prezinta mai multe zgarieturi, fisuri si crapaturi, cu atat casa ta va arata mult mai veche si mai uzata. Cumpara o gresie si faianta pentru baie si bucatarie noua, in ton cu stilul casei si improspateaza nuantele decolorate cu un finish la peretii caselor.

  5. Pune accent pe detalii si decoratiuni  frumoase pentru living si dormitor care fac diferenta pentru o casa confortabila. Perne pufoase, draperii colorate, covorase la baie si in dormitor, oglinzi, rame foto si altele sunt doar cateva lucruri esentiale pentru a transforma casa.

  6. Improspateaza casa cu flori proaspete, lumanari parfumate si betisoare de aromaterapie.

O casa veche poate deveni in scurt timp o casa noua, plina de farmec si confort. Atunci cand incepi reconstruirea casei, tine cont de cele doua principii: principiul esteticii si principiul functionalitatii. Sunt doua axe pe care trebuie sa pornesti si care, la un moment dat, trebuie sa se intersecteze intr-un punct comun numit acasa.   

Related posts

Accesorii baie pentru o mini-redecorare

Adina Meyers

Mobilier pentru copii

Adina Meyers

3 lucruri pe care să le înlocuiești în casa înainte să se strice de tot și să te bage în „faliment”

Adina Meyers