LifeStyle

Cum sa transformi balconul intr-un spatiu de relaxare

Odata cu startul sezonului de primavara, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de constructii si gradinarit, ofera o serie de recomandari pentru amenajarea balconului si transformarea acestuia intr-un spatiu relaxant si natural.

De cele mai multe ori, balcoanele prezinta dimensiuni reduse, astfel incat posibilitatile de amenajare sunt limitate. Potrivit Hornbach, romanii opteaza pentru amenajarea unei gradini de dimensiuni reduse in balcon, activitate care presupune o atentie si un strop de creativitate.

Pentru a reda ideea de spatialitate este important ca decorul sa fie conceput pe inaltime si sa se aleaga un singur punct central: arbore, arbust sau pom fructifer. Un alt mijloc prin care se poate oferi iluzia de largime este folosirea unor accesorii simple – ghivece clasice, fara modele impunatoare, alaturi de flori asemanatoare din punct de vedere coloristic.

„Cu cat sunt mai putine culori, cu atat spatiul va parea mai mare si mai aerisit. Incarcatura florala nu face decat sa dea impresia de spatiu ingust, astfel ca nu este indicat sa se planteze multiple specii de flori”, sugereaza Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania.

De asemenea, in spatiile inguste se pot folosi plante inalte si subtiri, care se pot modela frumos in jurul ghiveciului, precum plantele cataratoare cum ar fi clematita, glicina sau trambita.

In ceea ce priveste achizitiile romanilor, Hornbach observa ca acestia devin mai interesati de gradinarit in special in perioada primaverii si a inceputului de vara, interval in care vanzarile pe acest segment cunosc o crestere considerabila, si aleg plante care sunt usor de ingrijit si pot rezista cu succes la temperaturi extreme. Totusi, pe cat de popular a devenit acest hobby, romanii sunt foarte increzatori in abilitatile lor si rareori apeleaza la ajutor specializat in acest domeniu, comparativ cu majoritatea europenilor care tin cont de parerile unui peisagist sau designer de exterior.

In ceea ce priveste comportamentul de achizitie al romanilor, chiar daca bugetele alocate pentru amenajarea balcoanelor sunt usor mai mici, acesta se apropie de cel al europenilor si astfel, interesul pentru produse de calitate, la un pret corect, este in crestere constanta, potrivit Hornbach.

Astfel, in luna aprilie, Hornbach organizeaza in toate cele cinci magazine o expozitie speciala prin care clientii vor avea ocazia sa invete de la specialistii companiei tot ce este necesar pentru amenajarea unei gradini de dimensiuni reduse, chiar in cadrul propriului balcon.

Lacurile de exterior – prima alegere cand vine vorba de ingrijirea lemnului

Tot pe parcursul lunii aprilie, clientii Hornbach vor putea vizita o expozitie dedicata metodelor de protectie si ingrijire a suprafetelor din lemn, cu ajutorul carora se poate mentine nu doar naturaletea si culoarea, ci si aspectul de nou al obiectelor.

„Hornbach ofera numeroase vopsele, lacuri si uleiuri pentru ingrijirea si protectia indelungata a articolelor de lemn, insa lacurile de exterior reprezinta peste 90% din volumul vanzarilor acestui departament. De asemenea, lacurile reprezinta o buna optiune si pentru protectia parchetului, caruia ii pot oferi un luciu matasos, rezistent in timp la abraziune si murdarie”, a mai afirmat Mugurel – Horia Rusu.

Potrivit companiei, lazurile de exterior, vopseaua si uleiul pentru lemn se situeaza pe plan secund in preferintele romanilor, desi acestea prezinta numeroase avantaje pentru tratarea fatadelor din lemn si a teraselor, oferind protectie impotriva radiatiilor ultraviolete si a apei, precum si abilitatea de a preveni innegrirea specifica, uscarea si aparitia fisurilor in cadrul lemnului.

In ceea ce priveste nuantele preferate de catre consumatorii romani, Hornbach observa ca cele incolore, de nuc, palisandru, mahon si wenge se afla in topul alegerilor. De asemenea, tendinta de a adopta culori deschise, conventionale, se pastreaza si in privinta selectionarii lemnului, unde stilul predominant este cel rustic, caracterizat de nuante deschise, cat mai naturale.

Totodata, pentru articolele din lemn care se regasesc in mediul exterior al locuintelor, Hornbach recomanda lacuri si lazuri pe baza de apa, a caror performanta este mult mai ridicata atat la nivel de culoare, cat si din perspectiva durabilitatii.

„Avantajul acestor produse este chiar in compozitia lor. Astfel, lacurile pe baza de apa nu umfla lemnul, cantitatea care patrunde in interior fiind foarte mica, iar spre deosebire de produsele clasice pe baza de solvent, lacurile adera mai usor pe suport, iar luciul va fi mentinut pe o perioada indelungata”, a completat reprezentantul companiei.

Pentru a acoperi o gama mai larga de intrebuintari, Hornbach pune la dispozitia clientilor lazura hibrid cu efect perlat, o inovatie in domeniu care, datorita micro-pigmentilor care patrund in profunzimea lemnului, garanteaza o protectie indelungata pentru o perioada de 7 ani.

„In orice caz, pentru eficientizarea procesului, pregatirea suprafetei inainte de aplicarea produsului este cel mai important aspect. Astfel, este necesar ca lemnul sa fie slefuit, sa nu prezinte urme de grasime sau praf, iar ulterior sa primeasca un strat de grund. Odata parcursi acesti pasi, lemnul este pregatit pentru tratamentul protectiv”, a incheiat Mugurel – Horia Rusu.

Related posts

Humanic dă startul primăverii 2019!

Adina Meyers

Vacanta ca pe vremea boierilor Ghica, la Conacul Polizu

Adina Meyers

STIHL a pus pe piata un upgrade la “clasicul” motoferastrau MS 180

Adina Meyers