Home

Cum sa-ti ornezi singura hartia de impachetat cadourile

Rafturile magazinelor sunt pline de felurite hartii de impachetat din care ai de unde sa alegi. Totusi uneori poate vrei ceva mai simplu, minimalist. Vica, bloggerita pasionata de handmade si creatoare de frumos pe Flying Umbrellas, ne vine in ajutor cu un tutorial despre cum putem orna hartia cu imprimeuri usor de facut.

Cele necesare pentru acest proiect:

– hartie de impachetat intr-o singura culoare

– acuarele

– vopsea acrilica sau optional cerneala pentru stampile

– o pensula

– un suport pe care se vor combina vopselurile

– creion, linie, foarfeca

– cartofi (da, ati citit bine!)

– un cutit cu varf ascutit sau cutter

– sfoara sau alte fire decorative de legat cadourile impachetate

Vica foloseste doua metode: desenul abstract in acuarela si stampilarea cu cartofi.

Iata cum puteti realiza o „ninsoare vesela si colorata” cu ajutorul acuarelelor: „Se intinde o bucata de hartie pe o suprafata plana. Cu o pensula mai larga se ia dintr-o culoare de acuarela (diluata cu apa mai mult sau mai putin, in functie de intensitea dorita a culorii) si apoi se stropeste lovind usor pensula cu degetul. Puteti repeta pasii si cu alte culori, pana obtineti combinatia de culori sau densitatea de picatele dorita. Hartia astfel ornata, se lasa sa se usuce, fie pe suprafata initiala, fie intinsa pe spatarul unui scaun”, explica Vica.

A doua metoda, stampilarea cu cartofi, necesita un pic mai multa rabdare si ceva indemanare. Va lasam sa descoperiti aceasta tehnica pe Flying Umbrellas.

 

Related posts

Invazie de alge la malul Mării Negre. Autoritățile au adunat de pe plaje 3.000 de tone, în prima jumătate a lunii iulie-FOTO&VIDEO

Adina Meyers

Summer Design Trend – Garden Mirrors

Adina Meyers

Imunitatea la COVID-19 poate dispărea în câteva luni. Cei vindecați se pot reinfecta

Adina Meyers