Solutii Constructive

Cum sa te bucuri la maxim de pe urma mansardei casei tale

Foarte multe persoane adora pur si simplu sa isi petreaca timpul la mansarda, mai ales daca aceasta este amenajata in mod placut. Este o zona de interes a casei, iar motivul este unul cat se poate de simplu: ofera liniste, ea fiind amplasata ceva mai izolat de restul locuintei. Asadar mansarda este locul ideal atunci cand vrem sa ne retragem si sa citim sau sa desfasuram alte activitati care sa ne relaxeze si sa ne ajute sa ne reincarcam la maxim bateriile dupa o zi obositoare la locul de munca.

Sunt atat de multe idei pe care le poti pune in practica atunci cand vine vorba de amenajarea mansardei incat mai mult ca sigur te simti putin coplesit. Tine cont insa de faptul ca nu trebuie sa complici foarte mult lucrurile, ci sa tii cont doar de cateva sfaturi cat se poate de simple, urmand ca in rest sa te lasi purtata de val si sa amenajezi in stil propriu, dupa preferintele si nevoile tale.

Primul pas pe care tu trebuie sa il faci este sa iti pregatesti mansarda in mod potrivit, astfel incat ea sa devina locuibila. Aici ne referim la folosirea unor materiale care sa fie atat ignifuge, cat si rezistente la umiditate, pentru a tine la distanta igrasia si mucegaiul, precum si infiltratiile de apa.

Tot la capitolul „pregatire” vom asigura si existenta unei ventilatii potrivite, alaturi de un sistem de incalzire potrivit. De regula mansarda este un spatiu foarte usor de incalzit, asadar nu vei avea foarte multe batai de cap in aceasta privinta. In mod normal te vei folosi de o incalzire in pardoseala (ofera un nivel maxim de confort) sau pur si simplu o sa instalezi niste calorifere care sa fie alimentate de niste panouri solare. Procedand astfel o sa tii costul facturilor sub control.

Urmatorul pas este sa ne gandim la ce ne face nou placere. In majoritatea cazurilor, la o mansarda, un procent semnificativ adora pur si simplu existenta ferestrelor pe acoperis. Acestea nu doar ca vor umple incaperea de lumina naturala, dar iti vor oferi si senzatia de spatiu, alaturi de o priveliste idilica (in special noaptea, atunci cand ne putem uita la luna sau la stele din confortul propriei noastre locuinte).

Oferirea unei anumite directii mansardei tale te va ajuta sa termini mult mai repede amenajarea sa, deoarece o sa stii exact care sunt aspectele pe care tu va trebui sa le ai in vedere. De exemplu, o mansarda poate fi amenajara astfel incat sa fie o excelenta camera pentru dormit (deoarece e izolata de restul casei si vei avea parte de liniste), o baie in care sa te bucuri de dusuri lungi, o incapere pentru distractia intregii familii, iar exemplele pot continua.

Ai grija ca peretii sa fie zugraviti in niste culori deschise, astfel incat sa fie creata impresia de spatiu aerisit si de dimensiuni mari. Acest lucru, alaturi de ferestrele de pe acoperis vor spori si mai mult acest efect. Vei avea de asemenea in vedere folosirea unor obiecte de mobilier de mici dimensiuni, pentru a nu supraaglomera incaperea.

Related posts

Cum alegem cele mai eficiente metode alternative de producere a energiei

Adina Meyers

Cosul de fum, detaliul semnificativ in cazul incalzirii

Adina Meyers

Servicii de design interior | Amenajari interioare case la cheie – Nobili Design

Adina Meyers