Bucataria este incaperea in care ne petrecem o parte semnificativa din timp (fie ca facem mancare, luam masa sau pur si simplu ne bem cafeaua dimineata in liniste) dar, este si una dintre incaperile cele mai „zgarcite” din punct de vedere al spatiului pe care ni-l pune la dispozitie. Evident, vorbim in special de bucatariile apartamentelor din Romania care, haideti sa recunoaste, nu sunt chiar unele dintre cele mai spatioase (cel putin nu toate).

Este necesar sa stim ce trebuie sa facem pentru ca noi sa profitam la maxim de pe urma fiecarui centimetru patrat care ne este pus la dispozitie de bucatarie, astfel incat sa nu simtim aceasta lipsa de spatiu. Multi dintre noi insa nu stiu exact la ce trucuri sa apeleze, motiv pentru care am luat hotararea sa scriem acest articol. In continuarea sa iti vom oferi cateva sfaturi care sa te ajute sa te bucuri de o bucatarie complet functionala si pentru care nu trebuie sa sacrifici nimic.

Pentru ca o bucatarie sa fie una functionala trebuie sa avem la indemana aparatele electrocasnice cele mai folosite si care sunt de un real ajutor aici. Pentru o incapere mica poate fi dificila incorporarea tuturor, dar… daca alegi sa iti indrepti atentia catre aparatele mici si puternice atunci cu siguranta nu te vei mai lovi de aceasta problema. Producatorii de electrocasnice au inceput sa lanseze pe piata produse create special pentru spatiile mici, asadar nu poti spune ca nu ai de unde alege, ci chiar din contra –  oferta este una cat se poate de variata, iar preturile nu sunt unele care sa ne depaseasca cu mult bugetul pe care il avem la dispozitie.

Compartimentarea este si ea una cat se poate de importanta intr-o bucatarie mica. Aici trebuie sa fii putin mai inventiv, insa solutii exista. Le poti gasi si pe internet in cazul in care iti lipseste imaginatia. O idee buna, la care tot mai multe persoane au inceput sa apeleze, este reprezentata de… adaugarea unui sertar in sertar. Cum adica? Cum vine asta? Multe dintre dulapurile de bucatarie au niste sertare care sunt destul de adanci, precum si inalte. Acest lucru ne va permite sa mai adaugam un sertar mai putin adanc deasupra lor, precum in imaginea de mai jos. Nu-i asa ca ai castigat spatiu? Acum ai un loc in plus unde sa iti pui cutitele, lingurile si alte ustensile pe care le folosesti des.

Daca intr-adevar spatiul de care tu dispui in bucatarie este unul foarte limitat, atunci atentia ta trebuie sa se indrepte catre mobila pliabila. Aici vorbim in special de scaune si mese care ne vor ajuta sa economisim din spatiu atunci cand nu sunt folosite. Nu trebuie sa uitam nici de depozitarea pe verticala, mai ales ca sunt atat de multe modalitati prin care ne putem folosi de spatiul care ne este pus la dispozitie de pereti. Spatiile de depozitare montate pe perete vor putea fi chiar niste elemente de decor foarte interesante, care vor oferi un plus de personalitate bucatariei tale.

Related posts

Oaza de liniste langa Transfagarasan

Adina Meyers

Alternative la finisajele clasice: renoveaza mai usor si mai rapid

Adina Meyers

Black Friday: Outlet Design, primul outlet dedicat amenajarilor interioare din Romania

Adina Meyers