Amenajare dormitor Practic

Cum sa iti pregatesti dormitorul pentru anotimpul cald

Desi poate parea un aspect nesemnificativ, o schimbare de design este binevenita oricand. Cu atat mai mult cand vara aduce cu ea o multime de beneficii: explozie de culoare, soare din belsug, emotii, bucurii si multe surprize in materie de amenajari interioare. Este cunoscut faptul ca fiecare schimbare de anotimp reprezinta un moment oportun de lansare a noilor colectii.

In randurile urmatoare vom prezenta cateva trucuri de modificare a unui dormitor ca urmare a sosirii anotimpului cald.

E timpul pentru culori vii, indraznete, in combinatii chic care se pot regasi atat la nivelul mobilierului, cat si a finisajelor sau a decoratiunilor. Daca toamna vorbim despre culori pastelate/pamantii si iarna culori „reci”, vara este timpul culorilor „calde”: rosu, portocaliu, verde, roz, galben etc. Din fericire, exista o multime de variante din care puteti alege.

In general, imprimeurile ofera un look deosebit oricarui interior. In plus, sunt foarte practice deoarece, cu ajutorul lor, poti reproduce un stil anume (clasic, romantic, feminin, britanic, victorian, etc.). Tapetul este principala tinta cand vine vorba de imprimeuri. Asadar, pentru vara, alege un tapet cu imprimeu botanic (flori, frunze, crengute), dar si cu alte elemente din natura precum insecte (fluturi) sau pasari (randunici). De asemenea, aceleasi detalii se pot regasi si in cazul unui fotoliu (pentru un aspect country-chic) sau al unui covor. Indiferent de alegere, dormitorul tau va avea un aer de vacanta.

Designul nu este doar un lucru pe care il poti vedea si atat. Il poti simti pe propria piele, iar vara texturile usoare sunt cele mai potrivite pentru confortul tau. Inul, matasea, bumbacul sau orice material natural, ecologic trebuie primit cu bratele deschise. De aceea, merita sa investesti intr-o lenjerie de pat vesela, colorata, cu un model care sa iti placa, dar care sa fie neaparat realizata dintr-un material de calitate.  

Un interior fara accesorii este lipsit de viata, de personalitate si de stil, iar dormitorul are nevoie de inspiratie, creativitate si lucruri frumoase, si asta pentru seri relaxante si un somn odihnitor.

De exemplu, perdelele si draperiile au, pe langa rolul estetic, functia de protejare impotriva razelor puternice ale soarelui, creand astfel o atmosfera intima si racoritoare. De asemenea, pernele decorative arata foarte sic pe pat si accentueaza senzatia de confort.

Florile reprezinta un alt detaliu pretios. Un buchet din flori de sezon nu doar iti infrumuseteaza dormitorul, dar il si parfumeaza.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

Cum mobiliezi o bucătărie mică de la bloc

Adina Meyers

Amenajarea unui dining – o soluție pentru o bucătărie mică

Adina Meyers

Cum să aranjezi mobilierul într-un open-space – idei si soluții practice

Adina Meyers