Amenajare living Practic

Cum sa iti creezi propriul colt de rai la tine acasa

Cu totii avem acasa un colt preferat in casa in care ne petrecem timpul, relaxandu-ne. Unii au in acest colt o mica biblioteca, altii au un fotoliu confortabil asezat langa fereastra cu o priveliste de vis, etc. Daca tu inca nu ai un colt de rai la tine acasa, nu iti face probleme pentru ca te vom ajuta noi in cele ce urmeaza cu cateva sfaturi.

Coltul de lectura

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa alegi un colt luminos sau din contra, unul intunecos, dupa preferinte, din camera in care petreci de obicei cel mai mult timp. Elibereaza aceasta zona si da frau liber creativitatii tale! Gandeste-te in primul rand la hobby-urile tale, la lucrurile care te relaxeaza si care iti fac placere. Daca esti genul de persoana care citeste in fiecare clipa libera si care poarta mereu dupa ea o carte, atunci cu siguranta ti-ai dori ca in acea zona a camerei sa iti amenajezi un spatiu pentru lectura, extrem de confortabil si de primitor. Ai nevoie de o biblioteca in care sa iti aranjezi cartile preferate, de un fotoliu confortabil sau chiar un hamac tip scaun daca spatiul iti permite, in care sa te relaxezi cu o carte in mana, un obiect de iluminat cum ar fi o lampa pentru serile in care nu mai poti lasa cartea din mana si eventual si o masuta pe care sa iti pui cana de ceai fierbinte sau ceainicul. Daca vrei sa ai un colt de lectura cu adevarat chic, ar fi bine ca pe masuta sa asezi cateva lumanari, o tavita cu un ceainic din portelan alb sau colorat si o cana mare pentru ceai. Daca iti mai ramane suficient spatiu liber, poti sa iti amenajezi si un colt in care sa iti prepari ceaiul fara sa mai fie nevoie sa mai mergi la bucatarie. Ai nevoie doar de un fierbator de apa si de ceaiurile preferate. E gata! Acum te poti pune in hamac, cu o patura moale langa tine, o carte buna si un ceai delicios servit dintr-un ceainic fermecator.

Coltul de make-up

Daca nu este genul de persoana care obisnuieste sa citeasca, ci mai degraba genul de persoana care prefera sa se relaxeze cu ajutorul ritualurilor de frumusete, ai nevoie de o oglinda mare si de o masuta pe care sa iti pui toate produsele pentru ten. Pentru un plus de romantism, poti pastra lumanarile si ceainicul din portelan din imaginea de mai sus. Inchipuie-ti cum ar fi sa iti petreci fiecare seara intr-un scaun confortabil, cu un ceai fierbinte si cu o masca pe fata care iti lasa tenul mult mai hidratat si mai catifelat?

Coltul de miscare

Pentru persoanele mai active, coltul de rai poate sa semene cu un colt dintr-o sala de fitness. O saltea de fitness, cateva oglinzi mari, cateva gantere si benzi de tonifiere iti vor face diminetile mult mai frumoase. In plus, acest colt de sport va fi cel care te va incarca in fiecare zi cu energia de care ai nevoie!

Dupa cum poti vedea, coltul de rai difera de la o persoana la persoana, in functie de gusturile si de hobby-urile sale. In orice caz, trebuie sa identifici acea activitate care iti face cea mai mare placere si fara de care nu poti sta si sa o transformi intr-un adevarat ritual pe care il urmezi cu sfintenie in fiecare zi, in orice moment al zilei. Coltul de rai ar trebui sa iti aduca multa liniste, sa te ajute sa te regasesti si sa iti reincarci bateriile pentru o noua zi. Aceasta energie pozitiva vine din lucrurile mici pe care le tinem aproape de noi, indiferent daca vorbim de un ceainic, o carte, o lumanare parfumata sau o gantera. Acum ca ai aflat toate aceste informatii, cum ar arata coltul tau de rai?

Related posts

Pentru micutele domnisoare

Adina Meyers

Frumusetea fluida a unei scari interioare din lemn masiv

Adina Meyers

Amenajeaza-ti baia cu gust

Adina Meyers