LifeStyle

Cum sa iti amenajezi locuinta atunci cand ai un animal de companie

Te-ai hotarat ca e timpul sa adopti un animal de companie, care sa iti fie mereu alaturi? Sau ai deja unul? Atunci cu siguranta te-ai intrebat daca sunt cateva schimbari pe care trebuie sa le aduci locuintei tale astfel incat noul tau prieten necuvantator sa se simta in largul lui si sa se dezvolte in mod armonios.

Animalele de companie au nevoie de atentia noastra, iar lucrurile lor sunt diverse si numeroase. Jucarii, mancare, culcus, accesorii, iar exemplele pot continua. Fara sa ne dam seama o sa ajungem sa avem o locuinta aglomerata. Este necesar, asadar, nu doar sa luam in considerare o reamenajare a locuintei noastre, astfel incat ea sa primeasca cu multa caldura noul membru al familiei, si inclusiv noi metode de organizare a spatiului. Despre aceste lucruri vom discuta mai multe in randurile urmatoare.

Care este primul lucru pe care tu trebuie sa il faci? Sa te intrebi care sunt lucrurile de care tu si animalutul tau chiar aveti nevoie. Dupa cum cel mai probabil ti-ai dat seama deja, este un sfat pe care noi l-am mai dat si cu alte ocazii, el fiind unul general valabil atunci cand vine vorba de organizare.

Cate lucruri foloseste prietenul tau necuvantator zilnic? Cate din ele le foloseste ocazional? Dar cu care jucarii s-a jucat o singura data si acum a uitat complet de ele? Punandu-ti aceste intrebari o sa stii mult mai bine cum sa organizezi fiecare lucru si care sunt cele pe care trebuie sa le donezi sau sa le arunci. Cei care au un caine, am observat, ca au tendinta de a aduna o gramada de jucarii care ajung sa zaca nefolosite intr-o cutie sau aruncate prin casa. E timpul sa faci putina curatenie prin casa si sa pastrezi doar strictul necesar.

Urmatorul pas este sa cauti locuri unde poti sa depozitezi tot ceea ce foloseste cel mai mic membru al familiei tale. Spatiile de depozitare pot fi unele dintre cele diverse. Poti chiar gasi astfel de spatii la oricare pet shop. Poate fi vorba chiar de niste simple cutii, care, daca arata bine, pot fi folosite ca niste elemente de decor.

Iti recomandam sa amenajezi si un spatiu special doar pentru animalul tau de companie sau, daca iti permiti acest lucru, chiar o intreaga incapere. Fie ca vorbim de un garaj sau chiar un beci amenajat corespunzator, e bine ca prietenul tau necuvantator sa aiba o camera doar a lui. In cazul in care nu ai o casa foarte generoasa din punct de vedere al spatiului pe care ti-l pune la dispozitie, atunci un colt doar al lui este la fel de suficient (oricum acesta va asocia spatiul respectiv ca fiind doar al lui si ii va placea de minune acest lucru).

Un animal de companie are de asemenea nevoie de acte pe care de fiecare data cand il scoti afara trebuie sa le ai la tine (e vorba de cele care atesta ca este la zi cu vaccinurile, este imunizat, care este starea de sanatate si asa mai departe). Acestea e bine sa le tii mereu la indemana, astfel incat sa nu le uiti (amenzile pot fi destul de usturatoare).

 

 

Related posts

Anii 2000 – Decada inovatiilor

Adina Meyers

Inovatie Viking premiata pentru design: Masina electrica de tuns iarba pentru femeile cu pasiune pentru gradinarit

Adina Meyers

Chicca Ristorante in Bucarest, primul restaurant din Romania inclus in ghidul Jeunes Restaurateurs d’Europe

Adina Meyers