Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum sa gandesti ca un designer atunci cand vine vorba de amenajarea propriei locuinte

Designerii de interior au o pregatire destul de temeinica la baza lor, iar pe langa asta talentul joaca si el un rol foarte important, ei fiind capabili sa gaseasca lucrurilor niste intrebuintari la care tu cel mai probabil nu te-ai fi gandit niciodata. Cu siguranta merita sa apelam la serviciile lor, insa si costurile sunt unele pe masura. Ce facem atunci cand bugetul nu ne permite acest lucru? Incercam sa invatam sa gandim si noi ca unul.

Nu, nu o sa incerci sa iei locul unui designer de interior. Insa este destul de posibil sa inveti sa gandesti ca unul, lucru care te va ajuta mai mult decat crezi tu in procesul de amenajare a propriei locuinte. In continuarea acestui articol iti vom oferi cateva sfaturi care sa te ajute sa privesti lucrurile din perspectiva unui profesionist. O sa vezi ca nu este chiar atat de greu.

Primul lucru pe care noi trebuie sa il facem este sa punem pe hartie chiar de la inceput ce vrem sa obtinem prin procesul de amenajare. Avand un proiect bine pus la punct ne va fi mult mai usor sa il ducem la bun sfarsit, precum si sa improvizam, indepartandu-ne putin de la planul initial. Da, stim, suna putin ciudat si contradictoriu. Insa e normal sa incalcam unele reguli atunci cand le cunoastem foarte bine. Acest lucru, in unele situatii, ne va ajuta sa obtinem un rezultat si mai bun.

Priveste cu atentie intregul spatiu pe care il ai la dispozitie. Ce iti doresti? O noua schema cromatica sau sa o iei de la zero cu tot? Stabileste-ti chiar si un buget, pentru a stii mult mai clar ce iti poti permite si ce nu.

Un alt lucru pe care trebuie sa il facem este sa luam in considerare functionalitatea fiecarui spatiu, precum si senzatiile pe care sa ni le creeze. Gandeste-te la nivelul de confort de care vrei sa te poti bucura, indiferent ca vorbim de o sufragerie, un dormitor sau un spatiu de lucru.

Ia in considerare dimensiunile camerelor si pastreaza in mod corect proportiile. Aici foarte multe persoane gresesc, iar asta pentru ca, spre deosebire de un designer de interior, ele nu au ochiul format atunci cand vine vorba de alegerea elementelor de decor. Daca o camera are dimensiuni foarte mari este logic ca nu vom cumpara obiecte de mobilier foarte mici.

Pe final merita mentionat ca nu de putine ori accesoriile sunt cele care vor face diferenta. Impactul vizual pe care il au acestea, atunci cand sunt alese cu atentie, este unul deloc de ignorat. Practic ele ne ajuta sa adaugam putina personalitate locuintei noastre.

Related posts

Stilul Victorian, innobileaza orice casa

Adina Meyers

Cum putem pastra autentice casele traditionale din Transilvania?

Adina Meyers

4 tendințe de arhitectură rezidențială și amenajări care sunt aici să rămână

Adina Meyers