Sunt foarte putini la numar cei care intr-adevar stiu sa se foloseasca de terenul pe care il au la dispozitie in fata casei. In functie de zona, acest teren poate avea o suprafata mai mare, mai mica sau poate chiar sa nu existe. Chiar si asa, tot sunt modalitati prin care poti sa iti infrumusetezi casa printr-o amenajare adecvata a acestei zone din fata sa.

Majoritatea dintre noi isi indreapta, in general, atentia catre gradina si interior deoarece acestea sunt locurile in care isi petrec cea mai mare parte a timpului. Dar fata casei este si ea importanta. Pana la urma prima impresie conteaza, nu-i asa? Deci trebuie sa facem ceva pentru a avea o casa cat mai atragatoare.

Primul lucru pe care il poti face este sa optezi pentru un gard care sa atraga privirile celor din jur. Din acest punct de vedere ai destul de multe optiuni la indemana. Sunt atatea alternative pe care le ai la dispozitie atunci cand vine vorba de amenajarea unui gard, incat nici nu stii exact ce sa alegi. Unde mai pui ca nici consturile nu tind sa fie foarte ridicate; depinde bineinteles si de materialele spre care iti indrepti atentia.

De exemplu, o idee buna este sa optezi pentru construirea unui gard din lemn care sa aiba in principal un rol estetic. Incearca insa sa nu faci ce monoton, ordinar. Mai exact, incearca sa iti indrepti atentia catre un gard din lemn care insa sa aiba scandurile de inaltimi diferite. In acest fel ii vei da un plus de personalitate. Mai ai desigur de ales si dintre alte materiale. De exemplu putem face un gard din metal stratificat sau, de ce nu, din piatra.

Un alt mod de a te folosi de terenul din fata casei este sa amenajezi aici o mica gradina de flori. Gandeste-te care sunt florile tale preferate si incearca sa le alegi pe cele care sunt mai rezistente si nu necesita o ingrijire speciala (astfel incat ,dupa plantare, sa nu iti mai bati foarte mult capul cu ele). Sunt multe tipuri de flori decorative numai bune pentru a fi plantate in fata casei tale, iar preturile sunt printre cele mai mici la ora actuala (mai ales daca stii sa alegi cu atentie magazinul de unde cumperi). Poti chiar sa plantezi florile astfel incat sa creezi anumite forme geometrice, care sa iti scoata si mai mult in evidenta casa (mai ales daca terenul din fata casei are un plan usor inclinat).

O solutie buna poate fi reprezentata chiar si de plantarea unor pomi fructiferi care nu cresc foarte mari (asta daca iti permite zona in care te afli). In acest fel te vei putea bucura si de umbra in timpul zilelor insorite si calduroase de vara. Indiferent de ce alegi, gandeste-te bine care este stilul preferat de tine, dar mai ales care este stilul ce se potriveste cel mai bine casei tale si zonei in care aceasta este amplasata.

Related posts

Cum hidroizolezi un acoperis circulabil

Adina Meyers

Casa in panta: solutii constructive

Adina Meyers

Sfaturi foarte bune pentru constructia unei case

Adina Meyers