Amenajari Exterioare

Cum sa folosesti pergolele in amenajarea spatiului exterior

Daca stai la casa atunci cu siguranta stii ca nimic nu este mai frumos decat sa poti sta dimineata afara la aer curat si sa iti bei cafeaua in liniste, pregatindu-te de o noua zi de lucru. Desigur, pentru ca scenariul sa fie unul perfect ai nevoie si de o pergola care sa arate bine si sa fie si functionala. Practic, de o pergola nu te vei bucura doar din punct de vedere estetic, ci si ca utilitate, deoarece va ajuta si in obtinerea unui confort termic mai bun, in special in timpul sezonului cald.

Ce este mai exact o pergola? Vorbim de o constructie usoara, de obicei din lemn, care este formata din niste grinzi care sunt sustinute de stalpi. Pe acestea pot fi amplasate plante agatatoare decorative, dar in ultima perioada multe persoane au inceput sa opteze si pentru elemente decorative artificiale, fiind mai usor de intretinut. Principalul rol pe care il are pergola este de a ne proteja in zilele foarte insorite de vara, dar in prezent aceasta a inceput sa isi gaseasca si alte intrebuintari. De exemplu, multa lume a inceput sa se foloseasca de pergole pentru rolul sa decorativ, dar si ca o prelungire a casei ori zona de protectie langa piscina. Pana la urma, numarul de posibilitati este unul destul de mare.

De-a lungul timpului arhitectura unei pergole a suferit modificari, in functie de stilurile specifice fiecarei perioade. De asemenea, atunci cand spunem pergole, spunem si acel tip de constructie care poate fi facut cu usurinta de oricine, cu doar putina documentare si unelte la indemana. In acest fel o sa ii oferi pergolei un plus de personalitate, din moment ce o vei crea in functie de preferintele tale, dar inclusiv placerea de a te folosi de ea va fi una mai mare, deoarece stii ca tu ai facut-o, cu propriile tale maini.

Daca o sa construiesti pergola cu scopul de a fi o prelungire a casei, atunci tine cont de faptul ca aceasta trebuie sa fie creata in acelasi stil, astfel incat sa se integreze perfect in decor. In plus, din moment ce vorbim de o prelungire a casei, avem mai multe posibilitati de amenajare a pergolei. Putem crea aici o zona de relaxare, in care sa se regaseasca o masuta, o canapea, fotolii confortabile si asa mai departe. Ca elemente de decor, pentru a fi si mai aproape de natura, putem folosi ghivecele cu flori. In acest fel o sa ai un loc perfect pentru a citi in liniste, pentru a petrece timp cu tine sau cu persoanele apropiate tie.

Desigur, pergolele nu sunt ideale doar pentru locuinta proprie. Ele sunt de un real ajutor si in mediul comercial, iar cei care detin restaurante, baruri, cafenele sau hoteluri stiu foarte bine acest lucru, profitand la maxim de pe urma sa. Pergolele te ajuta sa ai mai multa grija de clientii tai, prin protejarea fata de soarele puternic si radiatiile UV, prin oprirea ploii, si chiar oferirea unui mediu mai calduros, in special atunci cand ne dorim sa prelungim cat mai mult vara si toamna.

Related posts

O gradina care infloreste si iarna

Adina Meyers

Mobilier terasă din aluminiu șlefuit – rezistență, durabilitate și design inedit 

Adina Meyers

Creează-ți un spațiu de relaxare și confort cu fotolii suspendate și jacuzzi

Adina Meyers