Stim cu totii cat de jucausi si de activi pot fi copiii nostri. Este un lucru cat se poate de normal, mai ales ca prin joaca acestia isi dezvolta anumite capabilitati care sa ii ajute in viata de adult. Este asadar foarte important sa le amenajam un colt de joaca care sa ii atraga si care sa le permita sa se joace in voie, fara a exista riscul unor incidente.

Planificarea amenajarii unui loc de joaca in casa poate da putine batai de cap pentru persoanele care nu sunt foarte bune la acest capitol, dar nimic nu este imposibil atata timp cat exista vointa si o minima documentare. Noi te vom ajuta cu cateva sfaturi utile, care iti vor permite sa iti dai seama mult mai rapid ce trebuie sa faci pentru ca prichindelul tau sa se bucure alaturi de prietenii lui de un loc de joaca de vis.

Sunt mai multi pasi pe care trebuie sa ii urmam, iar primul pas este reprezentat de stabilirea bugetului pe care il avem la dispozitie pentru o astfel de amenajare. Ea se poate face cu un cost minim, dar cu cat ne permitem sa cheltuim o suma mai mare de bani, cu atat rezultatul va fi unul mai „wow”. Tu iti stii prioritatile; noi iti recomandam sa nu te bagi in cheltuieli foarte mari daca nu iti permiti acest lucru. Pana la urma imaginatia celui mic poate fi stimulata si fara a baga mana foarte adanc in buzunar.

Dupa ce ti-ai stabilit bugetul, urmatorul pas consta in alegerea locului potrivit. Evident, locatia trebuie aleasa cu grija si tinand cont de faptul ca pe primul plan este siguranta copilului nostru. Asadar excludem din start amenajarea unui loc de joaca in beci sau la mansarda. E de preferat un loc care sa ne permita sa ii supraveghem fara probleme pe cei mici dar, in acelasi timp, sa le ofere si impresia de intimitate. Spatiul trebuie de asemenea sa fie unul cat mai luminos.

Atunci cand se joaca cei mici nu prea sunt foarte atenti, se imping, se rostogolesc si asa mai departe. Deci urmatorul pas este reprezentat de luarea unor masuri de siguranta care sa scada foarte mult riscul de lovire a celui mic. Aici avem destul de multe lucruri la dispozitie spre care sa ne indreptam atentia. De exemplu, pe piata se gasesc foarte usor pardoseli din cauciuc, care vor atenua foarte mult din socul cazaturilor. Magazinele ofera o varietate destul de mare de astfel de pardoseli, ele fiind de culori foarte atractive pentru copii, moi si flexibile. Un alt avantaj adus de acestea este reprezentat de protejarea mochetei in cazul in care celui mic ii place sa „picteze” sau sa se joace cu plastilina si acuarele.

Nu trebuie sa uitam nici de cumpararea unor jucarii potrivite varstei si, mai ales, unele care sa il stimuleze pe cel mic sa fie creativ si sa ii dezvolte abilitatile care sa il ajute in viata de adult. Recomandam sa stai la distanta de jucariile foarte ieftine, a caror calitate este una indoielnica si pot duce la incidente neplacute.

Related posts

Cum să-ți construiești singur un cuptor din cărămidă

Adina Meyers

Ce trebuie să știi atunci când alegi mobila pentru camera de zi?

Adina Meyers

Sala de baie – o invitatie la fericire

Adina Meyers