Practic

Cum sa amenajezi un apartament inchiriat

Nimic nu este mai dificil ca amenajarea unui apartament inchiriat. Sau cel putin asta credem noi. Adevarul este undeva la mijloc. Cert este ca suntem destul de limitati din punct de vedere al modificarilor pe care le putem aduce unei locuinte inchiriate, dar si ca nu prea avem de ce sa facem investitii masive aici, din moment ce vorbim de un loc temporar in care vom locui. Asta nu inseamna ca nu ne putem simti ca acasa si sa oferim cate ceva din personalitatea noastra incaperilor.

Ce te sfatuim noi? Ca inainte sa treci la amenajarile propriu zise sa vorbesti cu proprietarul si sa incerci sa afli ce modificari iti permite sa aduci locuintei. Sunt proprietari destul de stricti din acest punct de vedere, insa multi nu vor avea nimic impotriva daca aduci cateva modificari de decor. Desigur, asta nu inseamna ca te vei pune sa darami pereti sau sa arunci din mobila deja prezenta. Dupa cum spuneam, nu trebuie sa investesti foarte mult.

Schimbarea covorului poate reprezenta cea mai usoara modificare pe care o poti aduce unei incaperi, iar rezultatele pot fi cu siguranta unele notabile. In multe cazuri pe jos nu sunt covoare, lasand sa se vada pardoseala veche, sau daca sunt vorbim de unele intens circulate si monotone. Alege ceva care sa iti placa, de preferat cu imprimeuri care sa te ajute sa iti imbunatatesti starea de bine.

Schimbarea perdelelor si a draperiilor este de asemenea o solutie care ne ajuta sa imbunatatim aspectul locuintei noastre. In alegerea lor e bine sa tii cont de grosimea lor si de cat de multa lumina permit sa patrunda in incapere. Lumina naturala joaca un rol foarte important in imbunatatirea starii noastre si chiar in cresterea productivitatii, asadar profita din plin de ea.

In cazul in care vorbim de un apartament mai vechi, sunt sanse foarte mari ca obiectele de mobilier sa nu fie chiar unele dintre cele mai noi. Asta nu inseamna insa ca te va incurca foarte mult in procesul de redecorare, ci din contra. Daca stii cum sa te folosesti de anumite decoratiuni, vei putea scoate in evidenta lucrurile vintage, lucru care va oferi un plus de personalitate noii tale locuinte.

Daca esti dornic sa decorezi locuinta in stil vintage, atunci poti la fel de bine sa lasi anumite lucruri la vedere in loc sa le inchizi intr-un dulap intunecos. Acest sfat poate fi aplicat in special in ceea ce priveste bucataria, unde poti amplasa niste etajere care, pe langa un aspect placut, iti vor oferi si cateva spatii de depozitare in plus. Plantele naturale (dar si cele artificiale) pot fi si ele folosite pentru decorarea peretilor.

Cu siguranta proprietarul nu te va lasa sa zugravesti. Dar asta nu te va opri sa schimbi culoarea peretilor. Cum vei face asta? Cu ajutorul unui tapet. Multe modele de tapet sunt usor de aplicat si nu lasa urme. Un alt mod de decorare a peretilor este utilizarea de poze si tablouri, pe care sa le asezi mai ales pe zonele cu probleme (gauri, semne vizibile de degradare etc.).

Related posts

Afla cum sa amenajezi corect camera bebelusului in functie de nevoile sale

Adina Meyers

Si dormitoarele mai putin spatioase pot fi incapatoare

Adina Meyers

Cum să îi prelungești durata de viață bateriei auto. Recomandările mecanicilor

Adina Meyers