Amenajare living Practic

Cum sa alegi un punct central in sufrageria ta

In cazul in care nu stiai deja, alegerea unui punct central al unei incaperi reprezinta o etapa destul de importanta, iar asta pentru ca ele este se numara printre elementele fundamentale ale designului interior. In jurul acestei zone va incepe practic amenajarea incaperii, pas cu pas.

Sunt cazuri in care, fara a face noi ceva, anumite incaperi vin deja cu un punct central, in jurul caruia putem incepe sa “construim”. Aici putem vorbi de privelistea pe care o avem atunci cand privim pe geam, de seminee, tavane acoperite cu un plafon care are o textura interesanta, iar exemeplele pot continua.

Astazi noi vom vorbi despre alegerea unui punct central in sufragerie, incaperea fiind una destul de importanta, din moment ce aceasta este una dintre cele mai folosite din intreaga locuinta. Este bine sa ne gandim chiar de la inceput la ce putem face pentru a maximiza utilitatea si confortul pe care ni le poate oferi.

Putem amenaja sufrageria in jurul ideii de zona de entertainment, situatie in care punctul central poate fi reprezentat de un televizor mare, alaturi de sistemul home cinema, sau de zona care sa faciliteze comunicarea, iar aici putem avea ca punct central canapeaua si fotoliile asezate astfel incat toate persoanele participante la conversatie sa fie fata in fata.

In continuare iti vom oferi cateva idei pentru alegerea unui punct central in sufrageria ta.

Dupa cum spuneam, sufrageria poate fi o zona perfecta pentru socializare, iar intr-o astfel de situatie putem crea un punct de interes folosind o canapea in fata careia sa se afle o masuta de cafea, ambele fiind amplasate intr-o zona cat mai centrala. Canapeaua poate fi una in culori ceva mai indraznete, iar masuta de cafea poate fi una din sticla, astfel incat sa iasa in evidenta. Ele vor ajuta inclusiv in oferirea unui plus de personalitate sufrageriei.

La fel de bine, tot pentru a favoriza socializarea, putem apela la niste fotolii pe care le putem aseza fata in fata sau sub forma de cerc deschis. Aceasta alternativa nu este insa chiar atat de populara deoarece “taie” putin din functionalitatea incaperii.

Daca suntem norocosi si avem un semineu, atunci acesta poate fi folosit ca punct de interes al incaperii. Prin decorarea adecvata a acestuia putem accentua senzatia de confort si de calm. Daca ne surade ideea de a avea un semineu, atunci afla ca putem cumpara unul electric, iar acesta cu siguranta va reusi sa faca acelasi lucru ca unul clasic, pe lemne.

Esti o persoana careia ii place foarte mult sa citeasca si are o colectie impresionanta de carti? Atunci de ce sa le tii ascunse intr-un dulap? Amenajarea unei biblioteci este o modalitate excelenta de a crea o zona de interes, precum si de a-i impresiona pe cei care iti trec pragul casei cu intreaga ta colectie de carti si reviste. O idee interesanta este amenajarea unei biblioteci chiar in zona semineului sau, daca acesta nu este folosit, in interiorul sau.

 

Related posts

Cât te costă să reînnoieşti bucătăria?

Adina Meyers

Simplu şi rapid: decoraţiuni de Crăciun handmade

Adina Meyers

Culori vii si materiale translucide

Adina Meyers