Amenajari Interioare

Cum sa alegi televizorul potrivit pentru sufrageria ta

Daca te numeri printre norocosii care se pot bucura de o sufragerie mare si esti in cautarea unui televizor care sa se potriveasca de minune acestui spatiu, atunci ai ajuns unde trebuie. Astazi ne-am propus ca prin acest articol sa oferim mai multe sfaturi care sa ajute in alegerea celui mai bun TV in functie de care sunt nevoile fiecaruia dintre noi. Vom incerca sa nu intram in foarte multe detalii tehnice inutile, care oricum nu sunt de interes pentru cei care cauta un ghid rapid de achizitie.

Facand o simpla deductie logica, pentru o sufragerie mare trebuie sa alegi un televizor mare, fara a exagera insa. Dupa cum am spus in repetate randuri, calitatea imaginii nu este de loc mai buna cu cat diagonala TV-ului este mai mare. Din pacate majoritatea celor care vor sa cumpere un televizor cred asta. Pentru ca imaginile redate de ecran sa fie unele la o calitate inalta trebuie sa alegem o diagonala potrivita atat cu dimensiunile camerei in care vom amplasa TV-ul, cat si cu distanta dintre noi si acesta.

Pentru sufrageria unui apartament mare de multe ori un ecran cu diagonala de 130-140 cm este arhisuficient, mai ales daca il vom amplasa pe unul dintre pereti, iar noi vom sta pe un fotoliu / canapea amplasat la aproximativ 3-4 metri de acesta. Cu siguranta la o astfel de diagonala o sa te bucuri de o experienta vizuala foarte buna.

Diagonala ecranului nu reprezinta insa totul. Degeaba avem un televizor cu ecran mare daca rezolutia afisata de acesta este una slaba. In acest articol ne referim strict la modelele potrivite pentru sufrageriile mari, asadar atentia ta ar trebui sa se indrepte strict catre cele care pot afisa imagini la o rezultie 4K / Ultra HD. Acesta este noul standard, iar calitatea imaginilor redate va fi cu siguranta una care te va multumi pe deplin.

Pentru ca experienta cinematografica sa fie una desavarsita mai trebuie sa te uiti si la sistemul de sunet care este incorporat. Aici cele mai comune modele vin cu doua difuzoare de 10 W fiecare, insa poti gasi si televizoare care ofera mai mult. Pe langa puterea difuzoarelor este bine sa te uiti si la tehnologiile care sunt incorporate pe partea de sunet, iar asta pentru ca nu de putine ori ele au fost cele care sa faca diferenta intre bun si mediocru. De cele mai multe ori este necesar sa fie prezente tehnologiile marca Dolby, deci e bine sa ai in vedere acest aspect inainte de a scoate banii din buzunar.

Traim in era dispozitivelor inteligente, asadar de ce sa nu alegi si un televizor care sa fie Smart? Multi cel mai probabil vor spune ca nu au nevoie de asa ceva, ca ei nu vor naviga pe internet si sta pe Facebook de pe TV. Insa un model Smart nu se reduce doar la atat. Pe un astfel de televizor o sa te poti uita la filme si seriale la o calitate inalta oferite de diferitele servicii de streaming (vezi arhicunoscutul Netflix).

 

Related posts

Sfaturi privind montarea de prize în mobilă

Adina Meyers

Trucuri pentru amenajarea unei bucatarii

Adina Meyers

Black Friday la Delta Studio – reduceri de până la 90% la soluții pentru amenajări de interior inteligente

Adina Meyers