Home

Cum sa alegi podeaua potrivita pentru locuinta ta

Nu de putine ori atunci cand vine vorba de alegerea podelei oamenii tind sa fie destul de pasivi, in sensul ca nu isi bat foarte mult capul cu acest pas si aleg doar pentru a se scapa mai repede de acest pas. Este gresit sa procedam asa, iar asta pentru ca, fara nici o urma de exagerare, podeaua se numara printre elemenetele cele mai importante ale unei locuinte.

De ce multi subestimeaza importanta podelelor? Pentru ca in majoritatea cazurilor podelele sunt “ascunse” privirilor de catre covoare, mochete sau chiar obiecte de mobilier. Asadar se considera ca nu e foarte importanta investitia, iar podelele alese in aceste conditii vor fi unele de buget, de proasta calitate.

Intr-o situatie ideala, podelele alese vor fi unele durabile si vor contribui semnificativ la stilul in care este decorata locuinta noastra. De aici reiese destul de clar faptul ca noi consideram etapa alegerii podelelor una destul de importanta, deci nu trebuie lasata la urma (din moment ce merge mana in mana cu celelalte elemente de design si are o functionalitate ridicata).

Daca am reusit sa te convingem de importanta alegerii corecte a podelelor, atunci in continuarea acestui articol iti vom prezenta cativa pasi simpli care te vor ajuta sa gasesti cea mai buna optiune pentru tine.

Primul pas pe care tu trebuie sa il faci este sa te gandesti foarte bine la rolul pe care il va avea incaperea in cauza. De ce? Pentru ca functionalitatea reprezinta cuvantul cheie in alegerea podelelor, iar faptul ca stii rolul pe care il va avea incaperea te va ajuta sa alegi mai usor ceva durabil.

La aceasta prima etapa o sa iei in considerare nu doar “traficul”, ci si “cantitatea” de mobilier, respectiv masivitatea sa. Practic tot ce va intra in contact direct cu podeaua. Fiecare camera a locuintei tale are un anumit rol, asadar si tipul podelelor va diferi in functie de acesta. De exemplu, in cazul unei bucatarii este recomandat sa alegi un material care este usor de curatat si rezistent la un trafic intens (lemnul sau gresia se numara printre cele mai bune optiuni pe care le ai la dispozitie). De cealalata parte, pentru un dormitor cel mai bine este sa iti indrepti atentia catre un material care sa mentina caldura, sa fie moale si confortabil.

Daca esti genul de persoana careia ii place sa aiba grija de mediul inconjurator, atunci cel mai probabil iti vei dori sa optezi pentru niste materiale sustenabile, precum este cazul bambusului.

Este bine sa te gandesti destul de bine si la rezistenta in timp a podelelor. Spre deosebire de zugraveala, de exemplu, podelele le vei schimba mult mai rar, fiind asadar de preferat sa reziste destul de bine in fata trecerii timpului (pentru cativa ani buni – au fost cazuri in care podelele alese cu atentie au rezistat mai bine de 30 de ani). Aici deja vorbim de o investitie in timp, care ne va ajuta sa economisim pe termen lung. Deci e bine sa nu trecem cu vederea acest aspect.

 

Related posts

Vampiri energetici: Ce plante îţi fac bine şi de care trebuie să te fereşti – FOTO

Adina Meyers

Cum să integrezi o scară din lemn în decorul unei locuințe moderne

Adina Meyers

Retetă: Băutura Kombucha. Elixir pentru sănătate și remediu străvechi – FOTO

Adina Meyers