LifeStyle

Cum sa alegi perna ca sa ai un somn confortabil si odihnitor

Peste tot ni se spune ca somnul este important, deoarece ii permite organismului sa se recupereze si sa fie din nou capabil de performante maxime. Dar oare cati dintre noi luam in considerare acest sfat? Chiar daca devenim constienti de necesitatea de a dormi suficient, tot nu suntem capabil sa ne odihnim suficient de bine, iar motivele pot fi unele destul de diverse (lenjeria de pat nu este una potrivita, pilota pe care o folosesti nu iti lasa corpul sa respire suficient sau perna nu este deloc una confortabila).

Ai un somn agitat? Adormi greu? Te trezesti neodihnit sau cu dureri de spate? Atunci sunt sanse foarte mari ca de vina sa fie chiar perna pe care o folosesti. Cel mai probabil ai ales-o la nimereala, fara a tine cont de cateva sfaturi foarte simple, care sa te ajute sa iei cea mai buna decizie pentru un somn odihnitor si care sa te umple de energie. Nu e nicio problema, deoarece mereu poti cumpara una nou, doar ca de data asta te sfatuim sa incerci sa tii cont de cateva lucruri, pe care le vom evidentia in randurile urmatoare.

Alegerea unei perne potrivite difera de la o persoana la alta, in functie de modul in care aceasta doarme. Asadar, daca esti genul de persoana care doarme foarte mult pe o parte, atunci trebuie sa ne indreptam atentia catre o perna ferma si care sa fie capabila sa ne sustina in mod corect capul si gatul. Acest lucru este valabil si in cazul in care dormim pe spate. In cazul in care dormim mai mult pe burta, atunci cea mai potrivita perna este cea moale, iar asta pentru ca ea reduce foarte mult din tensiunea care este exercitata asupra gatului.

Umplutura pernei joaca un rol cat se poate de important in intreaga ecuatie, afectand in mod direct calitatea somnului. Printre cele mai intalnite perne sunt cele umplute cu materiale naturale (in categoria carora putem include bambusul, lana, latexul, puful de gasca si asa mai departe), pernele cu umplutura din fibre (care ofera o elasticitate ridicata) si cele cu umplutura speciala (categorie in care intra pernele din spuma cu memorie).

Pernele care au o umplutura din materiale naturale sunt cele mai recomandate, iar asta pentru ca ele sunt capabile sa ofere o buna aerisire si sa ne ajute sa dormim bine. De ce? Pentru ca temperatura este una constanta si care nu ne va lasa sa transpiram, iar umezeala produsa de corp va fi si ea eliminata datorita circulatiei aerului.

De cealalata parte, pernele din spuma cu memorie (cunoscute si sub denumirea de memory foam) au reusit sa castige intr-un ritm rapid simpatia multor persoane, iar asta pentru capabilitatea lor de a sustine foarte bine capul si de a mentine o aliniere naturala a corpului. Fiind reduse punctele de presiune ne vom putea bucura de un somn odihnitor, fara un risc ridicat din punctul de vedere al aparitiei durerilor de gat si de spate.

Related posts

EQUA – Bea sanatos, daruieste naturii!

Adina Meyers

Consumabile eficiente pentru catering

Adina Meyers

Rockerii iau cu asalt Sala Palatului!

Adina Meyers