Amenajari Interioare

Cum sa alegi cea mai buna priza programabila

Drumul spre o casa inteligenta este unul pe care il facem cu pasi marunti, dar in final intreaga asteptare si investitie se vor dovedi pe deplin meritate. Astazi noi ne vom indrepta atentia catre o priza programabila si inteligenta care, desi pare ceva nesemnificativ si fara utilitate la o prima vedere, dupa ce o vom folosi in mod repetat vom ajunge la concluzia ca trebuia sa cumparam una mult mai devreme.

Preturile unor prize programabile difera destul de mult, ele pornind uneori chiar si de la mai putin de 30 de lei. Acest pret foarte mic este valabil in cazul modelelor foarte simple, care vin doar cu un timer si nu ne ofera multe optiuni la dispozitie. In schimb, daca vom alege sa ne indreptam atentia catre o priza programabila care sa fie si inteligenta, atunci vom scoate din buzunar o suma mai mare de bani, dar si numarul de avantaje va creste simtitor.

Prizele programabile foarte ieftine ne vor permite sa controlam timpul de functionare al diferitelor aparate electronice din casa (ca de exemplu un radio, un calorifer electric, televizor, espressor, lampa si asa mai departe), astfel incat acestea sa porneasca ori sa se opreasca atunci cand vrem noi. In acest fel consumul de energie electrica va fi mai mic, iar noi nu vom mai fi nevoiti sa facem aceste simple lucruri manual.

Prizele programabile pot fi digitale sau mecanice. Evident, cele digitale sunt si cele mai evoluate din punct de vedere al tehnologiilor folosite, usurinta in utilizare fiind si ea prioritara aici. Afisajul electronic, care de obicei este un LCD, ne ofera informatii utile in timp real, iar setarea prizei se face cu ajutorul butoanelor care se afla chiar sub acest afisaj (sau langa, depinde de model). Merita precizat si faptul ca precizia acestora este una mult mai ridicata decat in cazul modelelor mecanice.

Prizele programabile mecanice sunt alese in special de persoanele mai in varsta, care nu se descurca foarte bine cu tehnologia, dar si de catre cei care nu au un buget foarte mare la dispozitie pentru o astfel de achizitie.

Pentru ca noi sa ne putem bucura la maxim de pe urma unei prize programabile sfatul nostru este ca atentia sa se indrepte catre modelele inteligente. De ce? Desi ele sunt ceva mai scumpe, avantajele sunt si ele mai multe la numar, iar viata noastra se va simplifica si mai mult.

O priza programabila inteligenta pe langa toate avantajele mentionate anterior (atunci cand am vorbit despre modelele simple, digitale si mecanice) mai vine cu o serie de avantaje. De exemplu, ele vor putea fi controlate foarte usor de la distanta, prin intermediul unei aplicatii pe care o vom instala pe telefonul nostru mobil ori pe tableta. O astfel de aplicatie ne va permite sa oprim si sa pornim priza direct, sa o programam astfel incat sa se plieze mai bine pe stilul nostru de viata sau chiar sa pornim modul vacanta, care are scopul de a simula prezenta cuiva in casa, lucru care va descuraja sau ii va face pe hoti sa se gandeasca de doua ori inainte de a incerca sa iti sparga locuinta.

Related posts

Trenduri si inspiratie a la Maison&Objet, editia de toamna 2015

Adina Meyers

De la booking-ul de avion, la booking-ul de designer la domiciliu

Adina Meyers

Mansarda boema in Suedia

Adina Meyers