Home

Cum realizezi modele pe materialele textile cu ajutorul fructelor si legumelor

Pentru cei dintre voi familiarizati cu proiectele de genul *do it yourself*, metoda stampilarii folosind diverse forme si suporturi, nu este necunoscuta, chiar daca nu ati folosit-o pana in acest moment. Este mai mult decat simplu sa personalizam cu modele alese pe gustul nostru, materialele textile prezente in amenajarea casei. Perdelele, draperiile, pledurile, fetele pernelor decorative cat si asternuturile si fetele de masa pot fi imbunatatite prin metoda stampilarii cu ajutorul fructelor sau legumelor.

Materialele necesare derularii unei astfel de activitati se rezuma la: vopsea pentru textile ( o poti achizitiona de pe site-urile dedicate comercializarii produselor art&hobby ), recipiente pentru vopsea, legume, fructe, pensula si un cutter sau cutit. Tot ce aveti de facut este sa va decideti vis a vis de modelul pe care urmeaza sa il imprimati si astfel sa alegeti fructul sau leguma corespunzatoare. Mai exact, se taie in jumatate un fruct ( mar, para, citice ) sau o parte dintr-o leguma ( ardei, cartof, varza, tulpina unei teline ), se acopera cu vopsea si se stampileaza materialul ales pe toata suprafata lui sau doar in anumite zone. Frunzele fructelor si legumelor pot fi si ele folosite in acest scop.

Pentru a obtine forme geometrice, inimioare, stelute, cruciulite sau altele, se apeleaza la cartof. Acesta se sectioneaza si se deseneaza un model in jurul caruia se taie cu ajutorul unui cutter sau al unui cutit pana cand forma aleasa ramane in relief. Forma obtinuta se acopera cu vopsea si se trece la pasul urmator, adica decorarea materialului textil.  Diverse forme se pot obtine si prin presarea in cartoful sectionat a unei forme metalice folosite pentru biscuiti si fursecuri, si ulterior se taie cartoful in jurul acesteia. 

Este important ca odata uscata vopseaua sa se treaca cu fierul de calcat circa 5 minute peste suprafata vopsita, pentru a permite fixarea vopselei si pentru a-i asigura rezistenta la spalare ( care se poate efectua pana la 60 de grade ). Mai mult, metoda stampilarii cu ajutorul fructelor si legumelor se poate aplica pe pereti, mobilier, canvas, atata timp cat adaptati vopseaua la tipul de material pe care alegeti sa il decorati.

Date contact: Flavia Lorena Irimescu – decorator interioare, telefon: 0747666473

Mai multe imagini puteți vedea în galeria de imagini

Sursa Foto: Pinterest

Related posts

Design Days Dubai: the world’s most diverse design fair of its kind

Adina Meyers

Secretul frumuseții Cleopatrei: trucuri pentru o baie regală

Adina Meyers

Tapet în camera copiilor: 9 modele adorabile – FOTO

Adina Meyers