LifeStyle

Cum poti sa obtii un miros proaspat si placut in fiecare zi si in cazul locuintei tale

Atmosfera locuintei tale este dictata nu doar de modul in care este amenajata aceasta, ci inclusiv de mirosurile care predomina. De fapt, atunci cand suntem destul de activi si intr-un continuu du-te vino, felul in care miroase casa are chiar un impact mai puternic decat decorul in sine. Se intelege de ce e bine sa facem tot ce ne sta in putinta pentru ca mirosul proaspat si placut sa reprezinte cuvantul de ordine in locuinta noastra, nu-i asa?

Din pacate sunt zile in care acest deziderat poate fi mai greu de atins, iar motive sunt destule. Vom incerca sa gasim un raspuns in continuarea acestui articol, oferindu-ti de asemenea si cateva sfaturi care sa te ajute sa te poti bucura de un miros proaspat si placut in fiecare zi.

Primul lucru pe care tu trebuie sa il faci este sa determini care este sursa mirosului neplacut. Sursele pot fi multiple. Printre motive se numara igrasia, mucegaiul, mobilierul si textilele invechite, animalele de companie, mancarea, fumatul, proasta circulatie a aerului si asa mai departe. Daca ai ceva timp de cand locuiesti in aceeasi locuinta atunci iti va fi destul de greu sa iti dai seama daca exista sau care este sursa mirosului neplacut. Asadar cel mai probabil vei fi nevoit sa intrebi un prieten asta.

Dupa ce ti-ai dat seama care este sursa mirosului neplacut este timpul sa incerci sa scapi de el. In multe cazuri mirosul este unul specific caselor vechi. In aceste cazuri e bine sa iei in considerare rezugravirea peretilor, inlocuirea tapetului (in cazul in care el exista), schimbarea podelelor din lemn sau chiar a mobilierului. Acest miros de vechi este si cel mai dificil de eliminat, insa nu imposibil atunci cand ne inarmam cu rabdare si solutiile potrivite.

In cazul in care ai animale de companie, atunci o alta sursa pentru mirosul neplacut pot fi chiar ele. Acestea, fie ca ne place sau nu sa recunoastem, se mai pot scapa pe covor ori calca pe ceva urat mirositor atunci cand sunt scoase afara, iar odata ce ajung in casa nu fac altceva decat sa imprastie mirosul respectiv. Blana uda a animalutelor de companie poate fi si ea o sursa a mirosului neplacut. Ca sa mentii un miros proaspat chiar si atunci cand ai un prieten din lumea necuvantatoarelor prin casa iti recomandam sa speli covoarele si suprafetele pe unde umbla acesta in mod regulat, precum si sa il dresezi in mod corespunzator.

Daca esti fumator, atunci cel mai probabil sursa mirosului neplacut pot fi chiar tigarile. Chiar si atunci cand nu fumezi in casa, mirosul specific tigarilor poate sa se imprastie prin casa datorita hainelor tale. Asadar, fie dupa ce ai ajuns acasa arunci hainele direct in masina de spalat, fie incerci sa renunti la fumat (stim ca este imposibil, dar va face bine sanatatii tale). Mai poti de asemenea apela la aerisirea regulata a camerelor sau chiar la folosirea aparatului de aer conditionat.

Related posts

„Loctite” va asteapta cu jocuri in aer liber

Adina Meyers

Canapea confortabila pentru seri in doi

Adina Meyers

Florin Dobre: colecție aniversară de 10 ani

Adina Meyers