Amenajare dormitor Practic

Cum poti sa creezi un cadru romantic in dormitorul matrimonial

Atunci cand vine vorba de dormitorul matrimonial, fiecare dintre noi incearca sa il amenajeze intr-un stil cat mai propriu, astfel incat sa se simta in largul lui de fiecare data cand isi petrece timpul aici. Ce omitem majoritatea dintre noi? Faptul ca dormitorul matrimonial e bine sa ofere si un aer romantic, care sa intretina pasiunea intre voi.

Dintr-un dormitor romantic sunt cateva elemente care nu trebuie sa lipseasca, iar despre ele iti vom vorbi mai multe in randurile urmatoare. Pana la urma, dormitorul este un spatiu care ar trebui sa fie destinat relaxarii si confortului nostru, dar si pentru momentele de intimitate petrecute alaturi de partenerul nostru. Fie ca vorbim de o reamenajare completa, fie de simpla folosire a unor accesorii / elemente de decor, si tu poti sa ai un dormitor matrimonial romantic.

Primul pas pe care tu trebuie sa il faci este sa te hotarasti asupra culorilor care vor predomina in aceasta incapere. Asta pentru ca ele vor influenta destul de mult starea noastra zilnica. Impactul asupra dispozitiei noastre se poate observa in special atunci cand petrecem o perioada indelungata intr-o anumita incapere in care predomina anumite nuante de culoare. Sunt culori care ne pot ajuta sa ne relaxam, in timp ce altele ne ofera energie sau ne face sa fim agitati. Ce vom alege insa pentru un dormitor amenajat intr-un stil romantic? Din cate se pare, cea mai potrivita culoare pentru pereti este maro (unul mai deschis) care, in combinatie cu cromatica mobilierului si elementele decorative pentru care vom opta, va crea un cadrul mirific.

Pe langa nuantele de maro, o combinatie de alb si cateva pasteluri discrete poate de asemenea sa faca diferenta atunci cand ne dorim sa dam dormitorului nostru un aer romantic. Chiar si nuantele de rosu ne pot ajuta, iar pe lista culorilor potrivite pentru un cadru romantic mai putem adauga tonurile de oranj.

Dupa ce ne-am hotarat asupra culorilor care vor predomina in dormitor este timpul sa ne indreptam atentia si asupra patului, care trebuie sa fie unul confortabil si cochet in acelasi timp. Nu trebuie sa faci vreun compromis aici atunci cand vine vorba de calitate, iar asta pentru ca iti doresti sa ai un somn linistitor, iar patul sa fie unul rezistent la… anumite activitati. Si in ceea ce priveste patul culorile pot sa faca diferenta, deci mare atentie la ce asternuturi alegi (noi iti recomandam sa iti indrepti atentia catre culorile calde, dar si cele puternice te pot ajuta).

Lumina este un alt aspect care poate sa faca diferenta atunci cand ne dorim sa cream un cadru romantic in dormitor. Cel mai bine aici este sa te asiguri ca ea este una difuza, precum si ca nu vine dinspre tavan. Lampadarele te pot ajuta foarte mult aici, alaturi de spoturi pe care le poti amplasa deasupra patului. Chiar si folosirea unor lumanari parfumate se dovedeste a fi o idee mai mult decat buna (iti recomandam sa le utilizezi pe cele care emana arome de lavanda, trandafiri sau iasomie).

 

Related posts

Cum ții sub control factura la întreținere pe timp de ger

Adina Meyers

Cum să curățați o toaletă în mod corect 

Adina Meyers

3 lucruri pe care să le înlocuiești în casa înainte să se strice de tot și să te bage în „faliment”

Adina Meyers