Una dintre cele mai importante camere dintr-o locuință este dormitorul. De aceea, atunci când te hotărăști să amenajezi sau să reamenajezi acest spațiu, trebuie să fii atent la toate detaliile. Doar așa te vei putea bucura de un dormitor care să te reprezinte și care să îți asigure tot confortul de care tu ai nevoie.

Pentru a avea un dormitor confortabil ai nevoie de cât mai multă lumină naturală. Indiferent de dimensiunea camerei, asigură-te că geamurile sunt mari. Dacă acestea dau spre o zonă verde, liniștită sau un parc, cu atât mai bine. Lumina naturală este importantă în ciclul somnului pentru o trezire blândă. De asemenea, ferestrele ample asigură o bună aerisire atât dimineața, cât și seara. Dacă te temi de soare, optează pentru draperii cu țesături blackout. În cazul în care construcția casei nu te ajută să te bucuri de prea multă lumină naturală, poți folosi un mic artificiu – perdele din materiale transparente și în nuanțe pastelate. În plus, acestea te vor ajuta să creezi și senzația unui spațiu mult mai generos.

Dacă a sosit momentul să alegi patul matrimonial, poți opta pentru varianta cu tăblie. Din lemn sau tapițată, aceasta îți va oferi în același timp confort, dar și un aspect estetic foarte plăcut. Este utilă dacă dorești să te sprijini când stai așezat și citești sau te relaxezi. De asemenea, mulțumită ei, ai posibilitatea de a așeza patul oriunde dorești în cameră, nefiind necesar un perete în spate pentru suport. Și nu te teme, dacă ai deja un pat fără tăblie, există oricând varianta de a o achiziționa separat.

Un pat are nevoie de accesorii. Culorile sunt importante chiar și în cazul așternuturilor. Acestea te pot ajuta să te relaxezi și să te odihnești mult mai bine. Așadar, alege seturi de așternuturi care au cearceaful plic într-un imprimeu diferit de cel al fețelor de pernă sau chiar cu două fețe, însă în culori asortate; culori care să te reprezinte.

Dacă dormitorul nu ocupă o suprafață generoasă, un model potrivit al patului te poate ajuta in acest sens. Dacă doriți mai mult spațiu în dormitor, optați pentru un pat cu spațiu de depozitare. Fie că este o ladă ascunsă, sau un sertar montat sub pat, vă veți bucura cu siguranță de posibilitatea de a stoca lucruri.

Pentru un dormitor confortabil este importantă și accesorizarea sa. De exemplu, poți achiziționa un covor pufos. Nu este nimic mai plăcut decât atingerea pufoasă a covorului, dimineața când te trezești din somn. Optează pentru un covor din lână naturală – datorită creatinei din fibre, se autoigienizează în mod natural.

Așadar, cele patru elemente despre care am „vorbitˮ în acest articol – lumină, pat, așternuturi, covor – te pot ajuta să te bucuri de un dormitor cu adevărat confortabil.

În galeria foto vei regăsi câteva reprezentări vizuale ale acestor elemente.

Sursă foto: http://www.bonami.ro

Related posts

Idei de amenajare a bucătăriei

Adina Meyers

Despre cum poti face ca o camera sa fie mult mai confortabila

Adina Meyers

Amenajeaza-ti baia cu gust

Adina Meyers