Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Cum poti amenaja cu stil balconul apartamentului?

Pentru unele persoane viata la bloc reprezinta cea mai buna alegere din numeroase considerente: uneori din cauza bugetului sau poate proximitatea fata de locul de munca, comoditate si chiar dorinta de a fi intotdeauna in contact cu aglomeratia urbana.

Amenajarea unui apartament presupune pe de o parte eficientizarea optima, iar pe de alta parte transformarea unui spatiu in locul pe care sa il consideri “acasa”.

Atunci cand vine vorba despre amenajarea balconului, putem vorbi despre o provocare in adevaratul sens al cuvantului,mai cu seama cu cat nu toate locuintele beneficiaza de un spatiu generos pe care sa il amenajezi exact ca in revistele de specialitate. Dar asta nu inseamna ca cele mai bune idei nu pot fi adaptate si incercate, dupa cum urmeaza:

 

Opteaza pentru culori deschise

Aceasta este cea mai buna solutie in materie de finisaje si nu numai, pentru un balcon in care spatiul nu este tocmai punctul forte. Alegand culori deschise si vesele, incaperea devine una luminoasa, usor de transformat intr-o oaza de relaxare si de petrecere a timpului liber.

Mai departe, alegerea decorului potrivit trebuie sa aiba la baza o planificare atenta si utilizarea in mod creativ a spatiului avut la dispozitie.

Da un plus de personalitate prin accesorii si decoratiuni

Chiar daca de cele mai multe ori dimensiunea si de forma balconului pot fi considerate impedimente in punerea in prcatica a ideilor, specialistii in domeniu si revistele de specialitate demonstreaza ca exista soluții practice si mai ales functionale de amenajare pentru orice tip de spatiu. Totul se rezuma la imaginatie si cateva reguli care sa sustina conceptul gandit.

Balconul poate fi amenajat si fara investitii exorbitante. Accesoriile si decoratiunile alese au un rol esential, de exemplu, un fotoliu tip puf de la Fabrica de Pufi si cateva perne colorate pot fi o incercare pentru personalizare intr-o maniera moderna.  

Alege un mobilier multifunctional

Balconul este considerat adesea locul numai bun pentru depozitat obiecte si lucruri care nu sunt de interes major. In cazul in care iei in considerare si acest aspect, e bine sa optezi pentru montarea unui mobilier multifunctional pe verticala si cutii care sa se incadreze armonios in intregul decor. Un astfel de mobilier modular cu o functie dubla, iti ofera spatii ascunse pentru depozitare.

Si mai mult decat atat, toate lucrurile vor fi asezate, ordonate si vei sti cum, respectiv de unde sa le iei atunci cand vei avea nevoie.

Insufleteste balconul cu plante

Fie ca e vorba despre plante agatatoare sau jardiniere in exteriorul balustradei, acestea vor insufleti balconul si se vor crea un ambient placut, numai bun relaxarii.

Aceasta este o ocazie potrivita de a aduce o parte din natura in balconul tau si de a lasa imaginatia sa se incarce creativ in zilele in care vrei doar sa te odihnesti si sa iti pui ordine in ganduri.

Balconul, extensie a camerei de zi

Daca te-ai gandit la acest spatiu si la un loc in care poti sta cu prietenii la o sueta alaturi de o cafea buna, ar fi bine sa achizitionezi scaunele sau mesele pliante sau cele rabatabile, pe care atunci cand nu le utilezi le poti monta pe perete.

Deci, pe langa functionalitate, ai la indemana si o solutie practica, deloc costisitoare.

 

Related posts

Cele 4 condiții pentru a realiza o izolarie fonică optimă în locuință!

Adina Meyers

Gradina cu energii pozitive

Adina Meyers

3 moduri prin care iti mentii gradina in forma in timpul iernii

Adina Meyers