Oricât de mică ar fi bucătăria ta, trebuie să știi că există soluții și trucuri de amenajare, astfel încât să ai la îndemână tot strictul necesar. Să amenajezi o bucătărie mică de bloc nu este greu deloc, iar înainte de a cumpăra mobila trebuie să:

       –  studiezi foarte bine spațiul de care dispui;

       –  să îl măsori;

       –  să îți alegi culorile, materialele preferate pentru mobilier;

       –  să încerci să le dispui în spațiul bucătăriei cât mai realist (eventual cu ajutorul unui desen nepretențios);

       –  să mergi prin magazinele de mobilier;

       –  să te decizi dacă vei lucra cu o firmă care face mobilier pe comandă sau nu;

Cum mobiliezi o bucătărie mică de la bloc

Chiar dacă dispui de un spațiu îngust, ai loc de o masă cu scaune. Cum? Optează pentru un blat de masă mobil, care se prinde în perete și se lasă ușor în jos atunci când masa nu este folosită. Acesta se găsește în magazinele de mobilier, dar și un meșter priceput te poate ajuta să îl faci. Poziționează-l în fața ferestrei și folosește-l doar atunci când mănânci sau stai la cafea în diminețile lungi de weekend.

Ce faci cu toate ustesinele și ingredientele

Dulapurile pentru bucătării sunt dotate la interior cu tot felul de sisteme deștepte care te ajută să depozitezi atât ustensilele de bucătărie, cât și ingredientele. 

Un coș jolly pentru dulapul din bucătărie este ideal, spre exemplu, dacă ai multe sticle de ulei, oteț sau alte lichide. De obicei, acesta este poziționat lângă cuptor pentru a fi la îndemână și este foarte util în organizarea bucătăriei.

Dacă ai dulapuri de bucătărie pe colț, sistemul pentru depozitare de la interior, poate fi și personalizat tot pe colț, astfel încât tot spațiul să fie folosit la maxim.

Dulapurile suspendate sunt ideale

Chiar dacă locuiești într-un apartament mic, cu tavane joase, ar trebui ca mobilierul de bucătărie să acopere cel puțin doi pereți. Dulapurile suspendate sunt ideale în acest sens. În dulapul care se află deasupra chiuvetei poți organiza scurgătorul pentru vase, astfel încât vasele să nu fie la vedere atunci când sunt puse la uscat, iar spațiul de lângă chiuvetă să rămână liber pe cât posibil.

Foto: IKEA

Related posts

Idei interesante pentru amenajarea dormitorului

Adina Meyers

Eliminaţi pericolele din baie

Adina Meyers

Accesorii auto pentru exterior pe care orice șofer trebuie să le ia în considerare

Adina Meyers