E mult mai usor sa mentii decat sa faci foarte des curatenie generala in casa, asadar e bine sa stii cateva trucruri care sa te ajute sa nu mai se adune atat de multa mizerie, care sa te faca sa fii nevoita sa cureti cu atentie intreaga ta locuinta. Putem spune ca e destul de simplu sa mentinem curatenia, asta daca stim exact ce sa facem.

Primul, si cel mai important sfat al nostru, este acela de a nu manca peste tot prin casa. Alege o incapere pe care o vei folosi exclusiv in acest scop (de obicei este vorba de bucatarie). Asadar, va trebui sa eviti cat mai mult cu putinta sa mai iei micul dejun la pat. Iti va fi mult mai usor sa cureti dupa, iar firimiturile nu vor mai ajunge in orice colt al casei tale.

Un alt sfat care te va ajuta in mentinerea curateniei pentru mai mult timp este acesta: fa putin curat in fiecare zi. Nu, nu va semana ca o curatenie generala, pentru ca nu vei petrece mai mult de 30 de minute zilnic facand acest lucru. Stergi putin praful de pe dulapuri, dai cu aspiratorul (daca ai unul mare si mai greu de manevrat cel mai bine este sa cumperi un model compact, care te va ajuta sa aspiri daca nu in fiecare zi, macar de 3-4 ori pe saptamana), cureti baia dupa fiecare folosire a sa si, cel mai important, nu lasi vasele murdare sa se adune in chiuveta – cum te-ai folosit de ele, cum le speli. Daca nu iti place sa faci acest lucru, atunci poti cumpara o masina de spalat vase ieftina.

Sa ai mereu la indemana o perie pentu scame se dovedeste de asemenea o idee buna, atunci cand ai nevoie sa scapi rapid de niste scape sau cand ai animale de companie, care tind sa lase par prin locurile pe unde merg si stau. Si daca tot am atins subiectul „par de animale”, afla ca o metoda foarte simpla de a strange parul lasat de animalul tau de companie este prin folosirea unei manusi ude, cu care vei trece cu mana peste locurile unde este prezent parul. Vei vedea cum fiecare firicel se prinde de aceasta.

Incearca sa fii o persoana cat mai organizata cu putinta. Fiecare lucru trebuie sa aiba un loc al lui, iar atunci cand il folosesti (de fiecare data cand il folosesti) ai grija sa il pui mereu inapoi de unde l-ai luat. Te va ajuta foarte mult sa nu mai creezi dezordine la tine in casa.

Daca iti place sa gatesti, atunci cu siguranta stii ca bucatarie va arata ca dupa razboi in urma unei sesiune intense de preparare a mancarii tale preferate. La final, obositi fiind, tindem sa lasam totul asa, spunand ca revenim mai tarziu sa curatam. Gresim procedant astfel. Curatenia trebuie sa inceapa chiar in timp ce tu gatesti. Dupa fiecare etapa a prepararii mancarii, aduna in urma ta. Curata scurgerile si mizerie imediat ce ele apar, iar la final o sa observi ca bucataria ta nu va mai fi chiar atat de murdara si nu o sa mai fii tentat sa lasi curatarea sa pentru mai tarziu, pentru ca oricum nu iti va lua foarte mult timp.

Related posts

Clasic si modern la mansarda

Adina Meyers

Bucătăria poate fi decorată și cu ajutorul cănilor și ceștilor

Adina Meyers

Idei atipice de amenajare a camerei – FOTO

Adina Meyers