Ai reusit in sfarsit sa faci un pas important in viata ta si sa iti cumperi propria locuinta? Felicitari! Acum este timpul sa o si mobilezi in mod corespunzator, astfel incat sa te poti bucura la maxim de pe urma sa. In acest articol iti vom vorbi despre cum iti poti mobila locuinta pentru prima oara, fara a baga foarte adanc mana in buzunar. O sa vezi ca sunt multe sfaturi usor de pus in practica de catre oricine.

Care este primul pas pe care tu trebuie sa il faci? O inventariere a tuturor obiectelor de mobilier pe care le ai la dispozitie, alaturi de elementele de decor, accesorii si alte lucruri care sa te ajute in decorarea noii tale locuinte. 

Oricat de mult ne place ca totul sa fie nou, la inceput e bine sa nu fortam foarte mult bugetul, mai ales ca nu se vor opri aici cheltuielile. Desigur, asta nu inseamna ca nu vom cumpara alte obiecte de mobilier, insa avand o privire de ansamblu asupra a ceea ce deja avem ne va fi mult mai usor sa ne dam seama ce este absolut necesar sa cumparam. Lista cu inventarul o vei imparti in trei categorii, si anume: de pastrat, poate pastrez si de aruncat / donat.

Acum ca ai in fata o astfel de lista, incearca sa iti stabilesti prioritatile. Chiar si designerii de interior ne spun ca este complet normal sa ne mobilam apartamentul pas cu pas (desigur, afirmatia este facuta cu jumatate de gura de catre acestia). Ce inseamna o mobilare pas cu pas? In primul rand, te vei asigura ca fiecare incapere va avea strictul necesar, in functie de rolul pe care il are. Aici ne referim la un pat, o canapea, o masa, niste dulapuri pentru haine si alte astfel de exemple.

Restul obiectelor de mobilier, de decor si accesoriile vor veni mai tarziu, in functie de momentul achizitionarii lor. Desigur, va dura mai mult timp sa ajungi la un rezultat final, dar procedand astfel o sa observi ca bugetul tau nu va fi deloc fortat, ci chiar din contra. In timp o sa aduni mai multi bani, astfel incat sa nu faci nici un fel de compromis in ceea ce priveste calitatea.

Cumpararea de lucruri second hand este o alternativa cat se poate de buna, mai ales daca ai un ochi bun. Nu vom face nici un compromis legat de calitate daca stim exact la ce sa ne uitam inainte de a scoate banii din buzunar. Cu putina imaginatie, personalizarea acestora va oferi un look proaspat locuintei tale si nici nu se va observa ca nu sunt luate direct din magazin.

Daca esti dispus sa depui putin mai mult efort, atunci unele obiecte de mobilier si elemente de decor vor putea fi confectionate chiar de catre tine. In acest fel o sa oferi si un plus de personalitate camerelor, din moment ce astfel de lucruri nu se vor mai gasi in alte locuinte.

Related posts

Cele mai impresionante 23 de case mici

Adina Meyers

Cum aplici tencuiala decorativă – 5 pași de urmat

Adina Meyers

Bucătărie organizată ca un mic bistro, într-un apartament colorat

Adina Meyers