LifeStyle

Cum iti poti amenaja locuinta ca sa fii mai aproape de natura

Casa noastra este un adevarat sanctuar, un spatiu care joaca rolul unei bariere in fata haosului din lumea in care traim. Asadar, de ce sa nu facem tot ce ne sta in putinta pentru a fi indeplinite toate conditiile unei vieti minunate si sanatoase?

Oare stim cat de multa poluare exista in apartamentul nostru? Sau numarul de chimicale toxice care ne inconjoara in caminul nostru? Chiar daca nu realizam asta, aerul pe care il respiram tinde sa fie unul poluat, iar chimicalele sa fie prezente in orice colt al locuintei. Iata deci de ce e de preferat sa iti amenajezi apartamentul astfel incat sa fii mai aproape de natura, sa fii cat mai „eco – friendly”.

De ce ai vrea sa ai o casa eco-friendly? Nu de putine ori aceasta ne va ajuta sa facem economii importante chiar de la debutul amenajarilor, iar asta pentru ca vom apela la materiale reciclate, vom refolosi anumite obiecte de mobilier sau pur si simplu vom renunta la unele materiale prezente in casa. Practic, totul tine de a ne intoarce inapoi la nevoile de baza. Apartamentele eco-friendly au de asemenea costuri mult mai mici de intretinere, iar in multe cazuri alergiile vor disparea, alaturi de unele afectiuni de care poate sufereai fara sa iti dai seama.

Toate acestea fiind spuse, ce putem face pentru a avea un apartament care sa ne apropie mai mult de natura? Primul pas este reprezentat de includerea plantelor in camerele locuintei tale. Plantele iau dioxidul de carbon din aer si elimina oxigen. Un aer bogat in oxigen este benefic pentru sanatatea organismului nostru. De asemenea, multe plante sunt capabile sa ne scapa si de unele toxine care pot fi prezente in aer fara sa ne dam seama. In fiecare incapere a locuintei tale adauga cate 1-2 plante. Este de preferat sa fie unele potrivite pentru traiul in interior si usor de intretinut.

Un alt lucru pe care il putem face este sa alegem covoare si textile naturale. Desi nu realizam asta, cea mai mare parte din chimicalele care ne inconjoara provine tocmai de la covoarele si textilele sintetice. Asadar, scapa de toate si opteaza doar pentru cele naturale, care sunt mult mai prietenoase cu pielea noastra.

Opteaza pentru obiectele de mobilier retro sau vintage. De ce? Pentru ca in multe cazuri acestea sunt lipsite de chimicale care sa ne puna in pericol sanatatea. Vom obtine si un look foarte interesant.

Decorarea apartamentului apeland la materiale precum bambusul, piatra, otelul sau sticla ne aduce de asemenea cu un pas mai aproape de a avea o casa cat mai eco-friendly. Pe langa faptul ca in acest fel nu mai sunt taiate inutil padurile pentru a se obtine lemnul omniprezent in locuinta noastra, aceste materiale amintite sunt mult mai usor de intretinut.

Asigura o aerisire corespunzatoare incaperilor. De ce? Pentru ca ferestrele au devenit atat de eficiente in a stoca caldura / frigul in interior (in functie de nevoi) incat nu lasa sa iasa toxinele si chimicalele.

Related posts

„Târg tradițional de Armindeni”

Adina Meyers

La ROMEXPO incepe MOBILA EXPO – Targ de mobila cu vanzare

Adina Meyers

10 idei îndrăznețe pentru copiii plictisiți

Adina Meyers