Calatorii LifeStyle

Cum arata o vacanta inteligenta cu bani putini si aventura multa

Nu cred ca exista cineva care sa nu-si doreasca o vacanta inedita dar cu investitii cat mai mici. Prin urmare, daca esti dornic de aventura si iti doresti sa faci un tur prin Europa sau prin Balcani, dar nu vrei sa cheltuiesti mii de euro cu tot felul de cazari prin diferite moteluri si pensiuni, cea mai buna solutie ramane rulota. De asemenea, daca vrei sa faci un traseu turistic autohton prin Bucovina sau Banat, in loc sa platesti de fiecare daca 100 de lei pe noapte cazare, mai bine te plimbi cu rulota.

Rulota, vacanta in masina

Concediul ar trebui sa insemne aventura, sa fie o perioada in care sa scrii povesti la lumina focului de tabara, in zone pline de verdeata. Sunt cateva sute de romani care au renuntat la agentiile de turism, la receptioneri, la itinerarii stabilite la minut. Si-au cumparat o rulota si au devenit independenti. Cei mai creativi dintre ei au si surse de curent de pe egeneratoare.ro.

Avantajul de a avea propriul generator de curent atasat unei rulote sunt multiple, mai ales daca vorbim de generatoare diesel pe care le poti alimenta de la benzinariile prin care treci oricum cu rulota. Vei avea curent pentru tot felul de activitati nocturne si vei putea sa fii conectat la tehnologie chiar si in cele mai izolate zone.

Poti sa mergi in Austria in zona montana unde sa stai doua saptamani, sau sa cauti zone verzi pentru ca in Romania si in alte tari din Europa sunt extrem de multe zone de campare si chiar daca n-au zone pentru a conecta rulota la curent electric tu n-ai nicio grija, doar ai generator.

Sute de romani aleg rulota in locul concediului traditional

In 2006, exista in Romania o Asociatie a Proprietarilor de Rulote si Autorulote, cu peste 700 de inregistrati, dar numarul lor practic s-a dublat in ultimii 8 ani. Ca zone pentru turism autohton, cei mai multi aleg sa viziteze obiective turistice de pe raza judetelor Sibiu, Cluj, Brasov, Mures Bihor, Maramures sau Timis.

Pe langa un generator diesel, o rulota ar avea nevoie de cateva dotari minimale. Un pat de doua persoane, un aragaz, frigider, toaleta, chiuveta, aer conditionat, dar ar fi ideal daca ar fi echipata si cu cabina de dus, boiler pentru incalzit apa si alte utilitati.

In Romania cele mai multe campinguri sunt in zonele montane si uneori prin apropierea statiunilor balneare sau de pe litoral, insa nu sunt clasificate dupa serviciile pe care le ofera. In general, o rulota ar avea nevoie de 100 mp pentru a functiona in armonie cu mediul inconjurator.  

Related posts

Cum sa ai coate si calcaie cat mai fine si ingrijite?

Adina Meyers

De 10 ani impreuna cu ECC-Net

Adina Meyers

Scapă de balonare și de senzațiile asociate acesteia cu Balonix®MED

Adina Meyers