Home

Cum amenajezi o baie într-o casă de lemn

Ai cumpărat sau moștenit o casă de lemn, pe care ai de gând să o folosești vara, ca reședință de vacanță, dar casa e veche, iar toaleta e undeva în curte. Clar, trebuie să amenajezi o baie în interior. Cum faci să lipești plăcile ceramice direct pe pereții de lemn și, în același timp, să hidroizolezi viitoarea baie?

Îți spunem noi: plăcile ceramice pot fi aplicate pe suportul de lemn cu ajutorul unui adeziv performant.  De exemplu, Keralastic, de la Mapei, este exact genul de adeziv de care ai nevoie pentru un astfel de proiect. Acesta este un produs versatil de tip 2 în 1 – adeziv și hidroizolație.

Partea faină e că îl poți folosi și la exterior – în caz că vrei să pavezi și aleea din fața casei cu roci naturale, tot Keralastic te rezolvă. Așadar, se utilizează la interior sau exterior, pe pardoseli și pereți, pentru lipirea plăcilor ceramice, a plăcilor din roci naturale și a mozaicului de orice fel pe următoarele tipuri de strat suport: șape, tencuieli, beton, asfalt, lemn, metal, covor PVC, poliester armat, plăci de fibrociment, ipsos, gips-carton, plăci prefabricate din ipsos etc.  Îl poți folosi cu încredere pe suprafețe suport supuse la vibrații și deformări puternice.

Keralastic nu conține apă sau solvenți, este elastic și impermeabil. Compus dintr-un elastomer poliuretanic și un întăritor special, adezivul are o lucrabilitate bună, durabilitate excelentă și rezistență la îmbătrânire, aderență perfectă pe toate tipurile de suporturi utilizate în construcții și un grad mare de elasticitate.

Dacă plăcile pe care le folosești au dimensiuni mari și sunt foarte grele, atunci, pe suprafață verticală ar fi indicat să folosești varianta de adeziv Keralastic T, care e mai vârtos și nu va permite alunecarea plăcilor.

După ce ai folosit Keralastic, vei putea călca în noua ta baie după 12 ore de la montarea plăcilor ceramice.  Adezivul atinge performanțele maxime după șapte zile.

Ce zici, te încumeți la o renovare? 

 

Related posts

5 secrete pentru spălarea și hidratarea mâinilor

Adina Meyers

Sfaturi utile pentru vopsirea peretilor

Adina Meyers

Îngrijirea pardoselilor: care este cea mai bună metodă?

Adina Meyers