Home

Cum alegi cea mai buna usa de garaj

Daca ai o casa la curte, atunci mai mult ca sigur ai si un garaj unde sa iti parchezi masina si sa o tii in siguranta. Tine insa cont de faptul ca usa de la garaj trebuie sa fie aleasa cu atentie, iar asta pentru ca importanta sa este una destul de mare (nu putini sunt cei care o considera ca fiind a doua usa ca importanta din casa, dupa cea de la intrare). Ea trebuie sa ofera siguranta si sa tina la distanta infractorii, care pot patrunde in casa daca reusesc sa treaca de usa garajului (care in majoritatea cazurilor comunica direct cu celelalte zone ale casei).

In continuare iti vom vorbi despre modul in care alegi cea mai buna usa pentru garajul tau, astfel incat sa te bucuri de o functionalitate maxima, siguranta si estetica. Sunt mai multe tipuri de usi de garaj, insa cele mai comune sunt usile de garaj rabatabile (cunoscute si ca basculante), usi de garaj sectionale si usi de garaj tip rulou. Fiecare tip vine cu anumite avantaje si dezavantaje.

Modelele care se deschid prin ridicare pe tavan sunt cele care nu vor irosi din spatiul pe care il ai la dispozitie in exterior, iar deschiderea este una completa, putand de asemenea fi integrat si un acces pe usa, pentru a nu mai fi nevoit sa deschizi complet garajul daca vrei sa intri doar tu. Cele cu deschidere laterala sunt de preferat in situatia in care inaltimea garajului nu este una foarte mare. Usile de garaj rabatabile / basculante ne ofera o deschidere de doar 90%, iar cele de tip rulou sunt capabile sa ne ofere o utilizare optima a garajului.

Care sunt principalele caracteristici pe care trebuie sa le luam in calcul in momentul in care ne hotaram ca vrem sa alegem o usa de garaj care sa fie perfecta pentru nevoile noastre? Evident, siguranta trebuie sa fie pe primul plan, iar asta deoarece principalul rol pe care il are garajul este protejarea masinii noastre. In cazul in care te intrebi care este cea mai buna usa de garaj atunci cand vine vorba de sistemele de siguranta oferite standard, respectiv cele pentru care putem opta suplimentar, afla ca este vorba de cea sectionala.

Integrarea estetica in arhitectura casei este si ea de luat in calcul, iar asta pentru ca ne dorim sa avem o casa care sa arate perfect din toate punctele de vedere. Aici este destul de usor de ales, iar asta pentru ca putem sa gasim o gramada de sfaturi pe internet care sa ne ajute sa alegem astfel incat impactul vizual pe care usa de garaj o are sa fie unul cat mai placut.

In situatia in care ai un garaj care este incalzit, e necesar sa te asiguri si ca usa pentru care vei opta este una buna din punct de vedere a termoizolatiei. Nu vrei ca intreaga caldura sa se risipeasca rapid, situatie in care costurile la factura pot creste simtitor.

Related posts

Cartoful de Noirmoutier, cel mai scump soi din lume. Seamănă la gust cu alunele de pădure

Adina Meyers

Hang around in style this summer with the TiiPii hammock

Adina Meyers

How to style a country kitchen

Adina Meyers