Practic

Culorile toamnei in casa ta

Toamna este anotimpul culorilor calde, bogate, linistitoare. Nuantele de maro-ciocolatiu, galben-auriu, portocaliu-ars, ocru si roșu-ruginiu, pe care le vom regasi in curand in natura, ne inspira sa facem schimbari cromatice si acasa. Acum este momentul pentru a reda camerelor senzatia de caldura, confort si intimitate, folosindu-ne de gama coloristica atat de generoasa a toamnei.

Scopul este sa obtinem un decor relaxant, placut, nu foarte incarcat, de aceea iti recomandam sa alegi o culoare de baza neutra, cum sunt nuantele de bej, pentru tavan si majoritatea peretilor, pe langa care sa adaugi jocuri cromatice cu nuante tomnatice. Acestea vor arata foarte bine pe fondul neutru, fara a aglomera suparator spatiul.

Culorile toamnei trebuie sa fie accentele in jurul carora sa construiesti atmosfera, nu sa copleseasca prin prezenta lor excesiva. Nu pica in capcana de a vopsi trei pereti in portocaliu si unul maro. Cromatica trebuie folosita elegant si discret.

Te poti inspira si din alegerile facute de designeri celebri, pe care le regasesti in galeria foto. Pentru a-ti transforma casa intr-un cuib de toamna, vei avea nevoie, pe langa simt estetic si cunostinte despre cum se imbina culorile, si de un buget generos. Sa revopsesti peretii din intreaga casa e destul de costisitor, dar daca ti-ai facut din timp un plan inteligent de economisire, nu vei duce niciodata lipsa de fonduri pentru astfel de proiecte.

In acest sens, iti recomandam un produs financiar eficient – produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: initial, economisesti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doresti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii si prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiezi si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani sau mai mult suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisesti lunar 375 lei, acumulezi echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani vei avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu iti ajung si proiectul e mai amplu, poti solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai mici dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

 

 

 

 

Related posts

Și organizarea poate fi șic

Adina Meyers

Advertorial: 2 magazine online unde poti gasi cadouri de Paste pentru casa ta

Adina Meyers

Beneficiile parchetului stratificat: ideal pentru încălzirea în pardoseală

Adina Meyers