Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Culorile potrivite pentru amenajarea unui birou

Culorile pe care le alegem pentru locuinta noastra conteaza foarte mult. Ne pot ajuta sa ne odihnim, sa ne simtim mai bine si chiar sa ne concentram mai mult. Inainte de a alege culoarea potrivita pentru camera de lucru, trebuie sa stim exact ce tip de activitate vom desfasura aici: analitica sau creativa? Acest aspect este foarte important, deoarece fiecare activitate necesita anumite culori ale ambientului.

Atmosfera din camera in care lucram trebuie sa transmita sentimentul de calm si liniste, dar totodata sa reprezinte o sursa de energie, care sa contribuie la asimilarea unei cantitati mai mari de informatie. Specialistii considera ca cele mai potrivite culori pentru pereti sunt galben pastel sau portocaliu, deoarece ajuta la cresterea capacitatii de concentrare, stimuleaza procesul de invatare si sporesc eficienta. De regula, intr-o astfel de incapere este bine ca peretii sa fie vopsiti in culori luminoase si calde, in nuante pastelate.

Pentru munca analitica este foarta importanta capacitatea de concentrare. De aceea, culorile vii nu sunt recomandate aici deoarece distrag atentia. Cele mai indicate sunt nuantele de bej, gri sau albastru. Daca lucrezi de acasa, atunci este ideal ca biroul tau sa fie decorat in tonuri de albastru, care sunt in acord cu starea de seriozitate si responsabilitate ce caracterizeaza un astfel de spatiu. In plus, albastrul inchis ajuta la crearea unei atmosfere reci, dar linistite. Un alt sfat important: intr-o astfel de incapere este bine ca peretii sa fie monocromatici.

In cazul in care desfasori activitati artistice spatiul de lucru poate fi amenajat dupa alte reguli. Aici iti permiti sa fii nonconformist si sa utilizezi culori vibrante care sa stimuleze actul creativ. De pilda, poti face asocieri indraznete de culori puternice, cum ar fi mov, roz, rosu sau albastru. Totusi, evita sa folosesti in exces culori tari, cum ar fi rosu, deoarece pot induce stari de iritare sau nervozitate.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

Related posts

În Constanţa: o casă cu două curţi foarte bine amenajate

Adina Meyers

Ingrijirea gradinii vara

Adina Meyers

Izolarea termică a mansardei: 3 soluții și sfaturi practice

Adina Meyers