Dacă te pregătești de amenajarea sau reamenajarea locuinței tale și nu te poți decide asupra paletei de culori pe care să o folosești, atunci poți opta pentru nuanțele neutre.

Nu trebuie să te gândești că spațiul va arăta monoton, lipsit de personalitate și de strălucire. Din contră, dacă vei decide să decorezi casa în asemenea nuanțe, vei avea doar de câștigat. Nuanțele subtile de gri, alb și negru se potrivesc oricărui stil de amenajare – industrial, clasic, vintage, shabby chic, scandinav etc. Așadar, dacă te vei plictisi de modul în care arată casa ta și vei dori să schimbi elementele de design interior îți va fi mult mai ușor să faci acest lucru având deja o bază, pe cea a culorilor. În plus, nici nu vei fi nevoit să investești o sumă uriașă în redecorare.

Amenajarea în culori neutre presupune un grad mare de adaptabilitate. Acest lucru înseamnă că un decor neutru nu se demodează niciodată. Mai mult decât atât este și practic. Prin urmare poți opta pentru orice tip de accesorii deoarece se vor asorta perfect. De exemplu, albul, griul și negrul se asociază perfect cu esențele de lemn natur, nevopsit. Dacă dorești poți păstra nuanțele neutre și pentru corpurile de iluminat, tablouri sau covoare. Aceste decizii nu vor face decât să sporească eleganța încăperilor.

Un alt avantaj al nuanțelor neutre este acela al creativității. Nu numai că te vei bucura de o locuință plină de farmec, dar îți vei putea dezvolta și creativitatea în domeniul designului interior.

În galeria foto vei regăsi câteva imagini cu obiecte „neutreˮ. Sperăm să te inspire!

Sursă foto: www.bonami.ro

 

Related posts

Farmecul autohton al Brașovului reflectat într-o casă de familie

Adina Meyers

Transformarea unei ferme vechi într-un interior rustic

Adina Meyers

Trucuri de amenajare pentru un apartament mic

Adina Meyers