Inchirierile vin la pachet cu o sumedenie de griji, indiferent ca vorbim despre chiriasi sau despre insusi proprietarul. Per general vorbind, colaborarile dintre cele doua parti se aseamana si se desfasoara dupa termeni general valabili. Cu toate acestea, inchirierea unei case este o situatie mai complexa.

Cui inchiriati

O mare teama a proprietarilor este sa inchirieze unor oameni neseriosi, care prin neglijenta lor vor afecta calitatea spatiului. Ei bine, cand vine in discutie o casa, cu atat mai mult exista o astfel de teama. Clasa de case de inchiriat este de regula un interes pentru familii, pentru cei care au nevoie de spatiu pentru ca isi permit, pana la urma. 

Inchirierea unui spatiu atat de extins vizeaza de asemenea si tranzitia pe care o fac unii, de la chirie la propria casa. In orice caz, este de interes din partea unui proprietar sa se intereseze de chiriasi si de motivele lor de a inchiria. Transparenta cu care se colaboreaza spune multe despre cele doua parti si desigur ca este in avantaj pentru acestea.

Cand se inchiriaza o casa – top aspecte

Este de preferat sa expuneti toate aspectele legate de casa in momentul in care se inchiriaza. Pentru ca nu este placut ca la scurt timp sa existe o schimbare de plan. Este de preferat sa se inchirieze pe termen ceva mai lung, mai ales daca spatiul este nemobilat.

Daca casa cu pricina este mobilata si cu toate dotarile necesare pentru a se locui in ea, atunci pretul poate creste. La fel de mult influenteaza si aspectele legate de costuri de intretinere, de locatia unde in care se afla si distanta fata de oras sau anumite zone de interes zilnic. Spre exemplu, acum mai mult ca oricand cheltuielile casei sunt mai  mari din cauza caldurii. Din acest punct de vedere consumul de agent termic, raportat la suprafata, precum si confortul de care va avea parte sunt aspecte ce cantaresc foarte mult.

Nu numai costul de chirie este mare, dat fiind ca o casa este zona de locuit mai extinsa, ci si intretinerea. Daca dispune casa si de teren, de gradina, aceasta trebuie intretinuta. Asadar, este de preferat sa se mentioneze acest lucru ca si parte din responsabilitatile chiriasului.

Prospectati piata

Avand in vedere ca inchirierea unei case implica o mai mare responsabilitate pentru ca si spatiul este mai vast, intretinerea este mai complexa, este necesar a se cunoaste piata de profil.

Pentru cei interesati de oferte privind chiriile, fie ca este vorba de case sau de apartamente, portalul celor de la Compari Imobiliare este o recomandare. Mai mult decat informarea in sine, aici se vor gasi estimari de preturi, ceea ce face ca ambele parti interesate – chiriasi si proprietari – sa stie in ce zona de pretentii sa se afle, referitoare la sumele percepute pe chirie.

Desigur, specialistii spun ca nu trebuie sa sperie preturile mai mari. Pana la urma, acestea se raporteaza la o suprafata utila mai mare. De asemenea, casele sunt, cel putin in zona urbana, concentrate in zone rezidentiale. Deci sectorul se adreseaza din start unei anumite categorii de persoane. Justificarea pretului este de cantarit in mod detaliat, inainte de a se lua o decizie definitiva. 

Related posts

4 avantaje ale cutiilor poştale de la EuroMag

Adina Meyers

Mansarda ca spaţiu de lounge

Adina Meyers

De ce să comanzi online scule și unelte?

Adina Meyers