Amenajari Interioare

Criterii care sa te ajute sa alegi plita incorporabila potrivita pentru bucataria ta

In cazul in care ai o bucatarie de dimensiuni mai mici, care nu iti ofera foarte mult spatiu la dispozitie, o solutie buna poate fi reprezentata de achizitionarea electrocasnicelor incorporabile. Printre cele mai cumparate astfel de aparate se numara plita incorporabila. Oferta in Romania este una destul de variata atunci cand vine vorba de plite, asadar e bine sa cunoastem cateva lucruri despre ele astfel incat sa avem garantia ca am luat cele mai bune modele, care sa se plieze perfect pe nevoile noastre.

Incepem prin a-ti spune ca exista mai multe tipuri de plite incorporabile. Unul dintre criteriile de impartire este cel al modului lor de alimentare. Asadar, avem plite incorporabile pe gaz si plite incorporabile electrice, fiecare aducand anumite avantaje si dezavantaje.

Plitele incorporabile pe gaz sunt, inca, cele mai cautate de catre romani, iar sta pentru ca acestea sunt si cele mai prezente in magazinele din Romania. In plus, sunt usor de folosit, iar gazele au un cost redus. Dar si plitele incorporabile electrice au inceput sa vina tare din urma, iar asta pentru ca aduc o serie de avantaje, precum si un plus de siguranta. Si plitele electrice se impart in doua categorii, si anume plite incorporabile pe inductie si plite incorporabile cu rezistenta, cele mai recomandate fiind primele.

Care sunt avantajele aduse de plita incorporabila electrica pe inductie? Ea este mult mai sigura, iar asta pentru ca singura zona care se incalzeste este cea care intra in contact direct cu vasul (vas care e necesar sa fie unul special; deci,daca optezi pentru un astfel de model, o sa cam fii nevoit sa iti schimbi toate vasele din casa). Practic, chiar daca este pornita plita, poti sa iti tii fara probleme mana pe ea, fara a exista riscul sa te arzi. Un alt avantaj este dat de controlul mult mai bun al temperaturii la care gatim. De asemenea, are un aspect modern, iar curatarea sa se realizeaza foarte usor, fara prea multe batai de cap.

La fel ca in cazul oricarui aragaz, si in ceea ce priveste plitele incorporabile va trebui sa tinem cont de niste aspecte asemanatoare. Presupunem ca te-ai hotarat deja asupra tipului de plita pe care vrei sa il cumperi (plita incorporabila pe gaz sau electrica), asadar vom trece peste acest pas, urmatorul fiind sa te hotarasti asupra numarului de arzatoare care vrei sa fie prezente. Putem alege intre o plita cu unul, doua, trei, patru sau chiar cinci arzatoare, in functie de necesitati. O sa te gandesti aici care va fi cantitatea de mancare pe care vrei sa o poti gati in acelasi timp, pentru a lua cea mai buna decizie pentru nevoile tale.

Al doilea lucru pe care va trebui sa il iei in considerare este distanta dintre arzatoare. De ce? Pentru ca nu iti doresti ca vasele sa stea lipite unele de altele sau sa nu ai suficient loc pentru a gati mai multe feluri de mancare in acelasi timp.

Un alt aspect important este cel legat de puterea pe care o au arzatoarele. De obicei fiecare arzator are o anumita putere, putand fi folosit pentru preparate specifice. Functiile puse la dispozitie sunt si ele de luat in considerare, iar aici putem aminti prezenta afisajului electronic sau a tastelor touch.

Related posts

Cum sa obtii o cafea tare si aromata cu espressoare incorporabile de la Bricomix?

Adina Meyers

Idei alternative a pomului de Crăciun pentru a decora orice spațiu din casa ta

Adina Meyers

5 conturi de instagram pe care trebuie să le urmărești în 2017

Adina Meyers