Home

Creaza-ti propriul mozaic!

Arta mozaicului fascineaza, fara indoiala, prin iesirea din tiparele produselor de serie care, de cele mai multe ori, „imbraca” locuintele si ofera un look aparte decoratiunilor sau accesoriilor. Pentru foarte multi poate deveni, insa, si un adevarat hobby.

Mozaicul este cu atat mai usor de adaptat in vederea personalizarii spatiului casnic, cu cat se poate folosi in variante decorative diverse, atat pentru interior cat si pentru exterior: rame de oglinzi, tablii de masa, ghivece de flori, vaze, boluri, decoruri in baie si bucatarie, ornamentarea pavimentelor, borduri si bazine de piscina, etc.

Tehnica traditionala a mozaicului presupune folosirea ceramicii, gresiei si gresiei portelanate iar acestea pot fi completate si de alte variante ca sticla colorata si oglinda. In privinta modelelor, exista variante simple – imbinarea patratelelor de mozaic in sir (cu alternari de culoare), motive geometrice, etc. – si alegeri complicate (figuri, motive florale, etc) din bucatele de mozaic din sticla colorata special “croite” pentru tiparul ales.

Do-It-Yourself!

Avem vesti bune pentru pasionatii de mozaic, aceia dintre Dvs. care lucreaza zi de zi cu acest material deosebit pentru a realiza lucrari artistice sau pur si simplu aceia dintre Dvs. care cauta o activitate recreativa pe care sa o desfasurati in timpul liber, care sa va ajute sa va relaxati, sa uitati de problemele, grijile cotidiene si sa va dezvoltati latura creativa.

Numarul culorilor disponibile la mozaicul vrac este destul de variat iar in ceea ce priveste cantitatea achizitionata sa aveti in vedere ca nu exista limita de cantitate, puteti achizitiona orice cantitate doriti indiferent de culorile alese.

Din zecile de culori si dimensiuni disponibile la mozaicul din sticla colorata puteti da frau liber imaginatiei pentru a crea lucruri noi si unicat. Pentru a le pune in fapte  aveti nevoie de mozaic iar acesta se gaseste atat la kilogram/vrac cat si la placa. Un magazin foarte bun in acest scop este Top Mosaic din Bulevardul Unirii nr. 47, Bl. E3a, parter, in showroom-ul caruia puteti admira si numeroase decoratiuni si accesorii din mozaic si puteti primi indrumari din partea specialistilor.

Pastilutele de mozaic se pot lipi pe orice suport, insa adezivul recomandat de specialistii de la Top Mosaic este unul universal tip Bison, prelandez sau aracet care lipeste mozaicul pe diferite tipuri de materiale cum ar fi: sticla, plastic, lemn sau chiar material textil. In cazul in care nu se doreste a fi folosit ca atare, mozaicul se poate taia cu clestii speciali de taiat mozaic, si astfel se pot realiza mai multe bucati si forme dintr-o singura pastila de mozaic, din showroom-ul Top Mosaic puteti achizitiona si uneltele potrivite pentru taiat mozaicul.

Mozaicul este disponibil in mai multe dimensiuni 1.3×1.3, 1.6×1.6, 2×2 si 2.5×2.5 cm. Acestea fiind realizate din sticla colorata in masa ii da posibilitatea celui care le pune in opera sa le foloseasca pe fiecare parte, chiar si daca sunt taiate. Odata ce bucatile din sticla colorata prind contur, nu va veti mai putea dezlipi de mozaicul artistic creat intr-un mod unic. Dupa lipirea mozaicului, acesta poate ramane ca atare sau se pot chitui cu chit pe baza de ciment alb la care i se poate adauga pigment de culoare in contrast pentru a scoate modelul in evidenta sau un pigment la culoarea mozaicului predomaninat.

Va asteptam cu drag in showroom-ul nostru sa descoperiti modalitatile prin care puteti da frau liber imaginatiei Dvs. jucandu-va cu acele mici pastilele din sticla pe care noi le numim mozaic pentru a decora diferite obiecte sau  de a crea lucrari artistice unicat.

Pasionatii de bricolaj sau designerii care intentioneaza sa achizitioneze mozaic de la Top Mozaic pot obtine reduceri semnificative prin sistemul voucer la targul BIFE-SIM, in perioada 19 – 22 septembrie, prin achizitionarea unui abonament la revistele Casa mea sau Caminul, la standul 7.70 din Pavilionul Central al Romexpo.

Material realizat cu sprijinul Top Mosaic, www.topmosaic.ro

Fotografiile sunt din showroom-ul Top Mosaic precum si din cadrul evenimentului  Art & Hobby Studio, ADN Mosaic & Passion – https://adnmosaic.wordpress.com/

 

Related posts

Ce este un design de interior ecologic? – FOTO

Adina Meyers

Studenți din Iași au câștigat concursul de design urban sustenabil RESPO CITY, ediția 2023

Adina Meyers

Autobuzele supraetajate vor circula din nou în Constanța și Mamaia. Cât costă biletul și care e traseul

Adina Meyers