LifeStyle

Creativitate, inovatie si tehnologie la Salone del Mobile Milano 2016

Text: Genoveva Hossu

Creativitate, inovatie, tehnologie… despre acestea si despre multe altele a fost Salone del Mobile Milano, aflat, in acest an, la cea de-a 55-a editie. Peste 300 de mii de vizitatori – designeri, arhitecti si simpli pasionati de frumos, au trecut pragul celui mai important eveniment international din lumea mobilierului.

Branduri cu povesti impresionante in spate au umplut targul de culoare si au marcat zone pline de inspiratie in fiecare colt de oras. Sa imbini astfel businessul cu placerea a fost mai usor ca niciodata.

Am surprins tendinte bine definite in materie de mobilier, dar si din randul materialelor care se poarta in acest an. Formele inspirate din natura – neregulate si asimetrice, precum si accentele metalice, in special aramiul si auriul, cuceresc iremediabil orice interior. Un rol aparte il joaca texturile naturale. Lemnul, piatra, sticla transparenta reinventeaza codurile luxului si extravagantei, ancorandu-le in anturaje confortabile, pline de personalitate.

In tandem cu expozitia centrala a Salone del Mobile, bienala EuroCucina si evenimentul sau colateral FTK (Technology for the Kitchen) si International Bathroom Exhibition, raspund cererii in crestere pentru performanta, accesibilitatea si abordarea eco-friendly a produselor cu design elegant si aspect avangardist.

La Satellite, am avut surpriza sa descopar tinere talente, care uimesc prin inovatie si creativitate. Peste 650 de designeri sub 35 de ani au acceptat provocarea de a privi in viitor si a explora materiale care fac din lucrarile lor adevarate opere de arta. S-au aliniat temei generale a evenimentului: ”New Materials – New Design” si au ramas ancorati in aminitire ca cei care vor schimba lumea designului in anii ce urmeaza.

Acest design trip, ca si toate celelalte de pana acum, m-au facut sa ma simt in elementul meu. Am intrat in contact cu creatori de obiect si cu proprietari ai brandurilor de lux, care m-au inspirat cu povestile si experientele lor de-o viata. Culoare, lumina si texturi naturale – asta a fost pentru mine, decorator din pasiune pentru frumos, editia din acest an a Salone del Mobile Milano.

Decorate your life!

Related posts

Noi reglementări urbanistice in Otopeni

Adina Meyers

Clinica de psihologie Dr. Ion Duvac a inchiriat o vila istorica, de 820 mp, in zona Cismigiu

Adina Meyers

Rowenta Clean & Steam Multi – curăță și redă prospețimea întregii locuințe

Adina Meyers