Nu conteaza cat de bine este facuta o amenajare interioara, atata timp cat nu tii cont si de alegerea corpurilor de iluminat. Asta pentru ca modul in care ne folosim de lumina, precum si rolul decorativ pe care aceste corpuri de iluminat il au, pot sa faca cu adevarat diferenta.

Fara a exagera deloc putem spune ca una dintre cele mai importante elemente decorative este corpul de iluminat. Daca stim cum sa il alegem pe unul cu un design care sa ofere un plus de personalitate incaperii, precum si care sa emane o lumina placuta, atunci cu siguranta am iesit castigati. Trebuie insa tinut cont de faptul ca fiecare incapere are un anumit specific, asadar daca pentru hol optam pentru un anumit tip de corp de iluminat, acelasi nu va fi ales si pentru dormitor, deoarece nu se va potrivi.

Pe piata putem gasi o mare varietate de corpuri de iluminat. Sunt atat de multe modele incat nici nu trebuie sa iti faci griji ca nu vei gasi ceva care sa fie exact pe gustul tau. Tot ce trebuie sa faci este sa ai rabdare sa cauti, atat in online, cat si in offline, deoarece mai mult ca sigur o sa gasesti ceva care sa iti placa si sa se potriveasca perfect in locuinta ta. Ce vom face noi in acest articol? Iti vom vorbi pe scurt despre principalele tipuri de corpuri de iluminat dintre care putem alege.

Primele pe care le vom aduce in discutie sunt corpurile de iluminat de tavan. Din aceasta categorie fac parte candelabrul, lustra si plafoniera. Acestea din urma sunt cele care se potrivesc cel mai bine intr-o baie, dar la fel de bine pot fi folosite cu succes si in cazul unui hol. In ceea ce le priveste pe primele doua, ele sunt excelente pentru o sufragerie spatioasa, care sa ofere un maxim de confort. Tine cont insa ca atunci cand vine vorba de candelabru, acesta poate fi folosit doar aici, in living. In schimb, lustrele pot fi amplasate fara probleme si in dormitor sau, de ce nu, in camera copilului.

A doua categorie apartine corpurilor de iluminat de perete. Ele sunt folosite in special pe hol, dar si in dormitoare, atunci cand avem nevoie de o mica sursa de lumina – pentru dormitor sunt ideale atunci cand vrem sa renuntam la clasicele veioze de dormitor. Corpurile de iluminat de perete pot fi de asemenea folosite in zona scarilor.

Ultima, dar nu cea din urma categorie, apartine corpurilor de iluminat independente. Acestea sunt reprezentate in principal de veioza, lampa si lampadar. Pe acestea le putem folosi in orice zona din casa si ne ajuta sa oferim un plus de personalitate incaperii. In plus, pe langa aspectul placut, te vor ajuta foarte mult atunci cand trecem prin aceasta zona in timpul noptii. Daca alegem si modele cu senzori de miscare, atunci lucrurile devin si mai interesante.

Related posts

6 metode de a scapa de mirosul neplacut din bucatarie

Adina Meyers

Despre amenajarea unei bucatarii mici care sa fie functionala

Adina Meyers

Cum te poate afecta condensul de pe geamuri si cum scapi de el

Adina Meyers