LifeStyle

Consumul de peste la conserva combate astenia de primavara

Astenia de primavara ne da batai de cap. Nu ne lasa sa ne bucuram in voie de zilele frumoase, calde si insorite.

Rezervele noastre de energie sunt din ce in ce mai sarace. Ne simtim obositi, lipsiti de vitalitate, nervosi si deprimati.

Ce ne facem cand organismul nostru pare secat de energie si suntem intr-o stare permanenta de  letargie?     

Exista remedii prin care putem sa combatem astenia de primavara! O alimentatie sanatoasa ajuta organismul sa scape de toxine si sa functioneze din nou la parametri optimi.

Trebuie sa ne luam doza zilnica de vitamine si minerale de care corpul a fost privat in timpul iernii. Acest lucru se face prin consumul de fructe si legume proaspete. Acestea redau vitalitatea si pofta de viata ca prin minune!

Merele, bananele, portocalele, rodiile sau morcovii fortifica imunitatea si intaresc organismul.

Asa ca nu ar trebui sa lipseasca de la nicio masa. Consumul de peste are o importanta majora, acesta fiind bogat in acizi grasi Omega 3, grasimi extrem de sanatoase care intaresc organismul si combat astenia de primavara, contracarand efectele oboselii, dar si simptomele de depresie usoara.

Cei tentati sa creada ca pestele din conserve (sprot, hering, ton, sardine etc.) nu este la fel de sanatos, este important sa afle ca raspunsul este exact pe dos. Aceste conserve toate proprietatile pestelui in stare proaspata, fiind superioare calitativ produselor supuse la procedeul de inghetare-dezghetare in supermarket-uri.

Pestele este o sursa concentrata de energie, deci alimentul perfect pentru a ne recapata vitalitatea, asa ca ar trebuie sa il consumam de cel putin doua ori pe saptamana.

Mai mult, contine vitamina B, care ajuta la refacerea tonusului fizic si psihic. Conservele de ton și sardine sunt o optiune excelenta daca ne dorim sa ne recapatam energia si dinamismul. Pestele este totodata o buna sursa de proteine, care mentin sanatatea celulelor si a muschilor, transportand hormonii si vitaminele in organism.

Este foarte important sa profitam si de bogatia verdeturilor de primavara (loboda, stevia, spanacul sau urzicile), care actioneaza in beneficiul sanatatii, fiind o sursa naturala de vitamina C.

De asemeena, nu trebuie sa evitam nici condimentele precum busuiocul, maghiranul, leusteanul sau rozmarinul, bogate in vitamine si minerale cu efecte tonice si energizante. Prin continutul lor, actioneaza ca un stabilizator psiho emotional, revigoreaza psihicul, combat depresia si stresul.

Este recomandat sa includem in dieta noastra produsele apicole, mai ales la iesirea din anotimpul rece.

Mierea, propolisul sau laptisorul de matca sunt elemente importante in aceasta perioada, fiind o sursa valoroasa de aminoacizi, vitamine din grupul B, minerale si enzime. Astfel, ne tin departe de raceli, dar inlatura si starile de oboseala cauzate de astenia de primavara.

Related posts

Mentine un climat sanatos pentru casa si familia ta

Adina Meyers

Restaurarea, intre arta si meserie

Adina Meyers

Peek & Cloppenburg – deschide cel mai mare magazin din vestul țării

Adina Meyers