Home

Cinci sfaturi utile dacă v-ați decis să zugrăviți singuri casa

Atunci când nu aveți un zugrav care să vă ajute, nu mai rămâne decât să vă inițiați singuri în vopsirea casei. Ca să ne asigurăm că veți finaliza cu succes această acțiune, vă venim în ajutor cu câteva sfaturi utile:

1. Înainte de aplicarea vopselei, îndepărtaţi vopseaua veche cu ajutorul unui şpaclu, după care nivelaţi pereţii cu ajutorul unui abraziv, astfel încât să nu existe imperfecţiuni (acestea sunt evidenţiate de vopselele colorate). Excepție face stratul vechi de vopsea lavabilă, peste care puteţi aplica un alt strat în aceeași nuanță sau într-o nuanță mai închisă.

2. Protejaţi suprafețele din jur cu folie. Dacă totuși aţi stropit în jur, ștergeţi picăturile cu o cârpă umedă înainte să apuce să se usuce.

3. Nu vă lăsaţi pradă impulsului de a alege culoarea în care urmează să vopsiți o cameră la magazin, pentru că este foarte posibil ca aceasta să nu vă mai placă acasă, atunci când o veţi vedea în lumina naturală, în cea artificială sau în asociere cu nuanța mobilierului. Cel mai bine este să luaţi o cantitate mică din două sau trei nuanțe preferate, pe care să o aplicaţi pe o bucată de PAL şi să o aduceţi în camera pe care doriţi să o renovaţi. Analizaţi nuanța în toate fazele zilei și cumpăraţi întreaga cantitate de vopsea de care aveţi nevoie după ce sunteţi siguri că este ceea ce trebuie.

4. Există meseriași care spun că două straturi de vopsea lavabilă sunt suficiente, dar această regulă nu se aplică de fiecare dată. În funcție de culoarea dorită, este posibil să fie nevoie de trei-patru straturi și, în ciuda a ceea ce aţi fi tentaţi să credeţi, albul impecabil se obţine cel mai greu, așa că opriţi-vă doar când sunteţi mulțumiţi de rezultat.

5. Începeţi să vopsiţi într-un colț și aveţi în vedere faptul că, în această operațiune, totul ţine de exercițiu. Abia după ce veţi zugrăvi prima porţiune de perete o să vedeţi exact cum trebuie să mânuiţi pensula sau trafaletul și de câtă cantitate de vopsea aveţi nevoie.

Text: Simona Popa

Sursa foto: www.shutterstock.com

Related posts

„O nouă maree verde”: algele au invadat litoralul românesc – FOTO

Adina Meyers

Munca de la birou s-a mutat pe plajă. Ce beneficii există

Adina Meyers

Cum alegi hamacul potrivit. Sfaturi utile – FOTO

Adina Meyers